Takıma Güvenelim Sabır Gösterelim

İlk yarı oynadığımız futbol beni çok şaşırtmıştı. Açıkçası bu 11 ile böyle bir futbol beklemiyordum …

Takıma Güvenelim Sabır Gösterelim
14 Eylül 2016 07:37

İlk 11 açıklandığında herkesin tepkisi olduğu gibi benim de Morais’e tepkim olduğunu öncelikle söylemek istiyorum. Ama maç başladığında ilk yarı oynadığımız futbol beni çok şaşırtmıştı. Açıkçası bu 11 ile böyle bir futbol beklemiyordum.

Maçın 25. dakikasında Serdar Özkan ile iyi bir pozisyon yakaladık. Rennie’nin ortasında top Serdar Özkan ile buluştu, Serdar’ın şutu az farkla auta gitti. Rennie sağ kanatta yerden topu Eto’o ile buluşturdu ancak Eto’o topa iyi vuramadı ve bu pozisyondan da yararlanamadık. İlk yarının sonlarında tehlikeli geldik ancak Eto’o’nun golü ofsayt nedeniyle iptal edildi. Yani ilk yarı gerçekten iyi bir futbol izledik, pozisyonlara girdik ve değerlendiremedik. Morais’in demekki bir bildiği varmış dedim. Kızgınlığım gitmişti o an.

Ancak ilk yarı değerlendiremediğimiz pozisyonların cezası ağır oldu. İkinici yarı adeta kabul yaşadık. 49. dakikada Konyaspor’un atağını kesemedik ve golü yedik. Yediğimiz golden sonra yine bir pozisyon yakaladık ancak Serdar’ın ortası Eto’o’nun önünde kaldı ve Eto’o, Konyaspor kalecisi Serkan ile çarpıştı. Boşta kalan topu Eto’o ağlarla buluşturdu ancak faul nedeniyle hakem golü vermedi.

Yediğimiz golden altı dakika sonra Ömer Ali’yi boş bırakmamız ikinci golü yememize neden oldu. Doğal olarak futbolcularımız büyük bir moral bozukluğu yaşadı ve stoperlerimizin hatasıyla da üçüncü golü yedik. Eto’o’nın geç gelen golü maalesef yeterli olmadı.

Evet, bize göre Konya maçıyla birlikte son üç maçta Morais’in kurduğu 11 hatalıydı. ÖZellikle herkesin görmek istediği savunma, Motta-Diego-Celustka-Inkoom dörtlüsüdür ancak üç maçta da eleştirdiğimiz bir savunma kurgusu ile oyuna çıktık. İlk iki maçta Serdar Özkan’ın oynamaması da büyük tepkiye neden oldu. Konya maçında Serdar Özkan, takıma nasıl bir renk kattığını ve ilk 11’i hak ettiğini gösterdi.

Rennie’ye gelen eleştirilerin yanlış olduğunu ve eleştirerek yanlış yaptığımızı söylemek istiyorum. Geçen sezon sadece on bir maçta forma giymiş bir futbolcu şu anda anca bunları yapabilir.Fark ettiyseniz Osmanlı maçında çok vasattı ancak Konya maçında Osmanlıspor maçından çok daha iyiydi. Takımı pozisyona da soktu ancak Eto’o ve Serdar değerlendiremedi. Ben Rennie’de bir ışık görüyorum. İlerleyen haftalarda takıma katkı sağlayacak diye bir his var içimde, kendisine zaman vermek lazım.

Ferhat’ın Konyaspor maçında nasıl ilk 11’de olduğunu anlamakta zorluk çektim. Ancak bir de şöyle düşündüm, belki de antrenmanda kendisini ispatlamıştır ve forma şansı bulmuş olabilir. Ama bundan sonra gerek kalmadığı sürece oynatılmasın. Ayrıca devre arasında gönderilmelidir. Bana kalırsa ne kadar şu an tecrübesiz olsa da Ozan’a şans verilmeli. Ozan, Osmanlıspor maçında bir puan almamızda en büyük katkı sağlayan futbolculardan birisiydi ve kendisini gösterdiği için Alanyaspor maçında forma şansı buldu. Alanyaspor maçında tecrübesiz olduğu için gol yedi ama takım da o maçta gerçekten çok kötüydü. Ozan’a o yenilgiyi yıkmak, hataları sebebiyle güvenmemek çok yanlış. Bazıları 223 yaşında geldi hala kendini ispatlayamadı.” diyor. İki senedir sadece yirmi beş maç yapan fenç futbolcunun gelişmesini kimse beklemesin. Yedek kulübesinde oturarak kimse gelişemez. Genç futbolcular özgüven ve tecrübe kazanması için oynamalı, sadece böyle gelişirler. Madem oynatılmıyor, kiralanmalıydı ve adım gibi eminim ki zamanında kiralasaydık Ozan’ı şu an bu takımda banko oynardı ve takımın bir numaralı kalecisi olurdu. Kaleci sıkıntısı da çekmezdik.

Ne kadar Morais’i eleştirsek de ona güvenmeliyiz. Konya maçındaki istatistiklere bakarsak topla oynamada biz %59-%41 üstündük. ŞUt sayısında da biz üstündük. 369 (%84) başarılı pasımız varken Konyaspor’un 35(%72) başarılı pası vardı. Biz sekiz korner kullanmışken Konyaspor iki korner kullanmış. Ancak futbol bazen adaletsizdir ve istatistikleri daha iyi olan her zaman kazanmıyor. Bu istatistikleri yazdım çünkü kötü futbol oynamadığımızıve Morais’e güvenmemiz gerektiğini göstermek istedim. Alanyaspor maçında kötü futbolun da Eto’o’nun moralsiz olmasına ve Morais’in cezalı olması olmasına bağlıyorum.

Biz Antalyaspor taraftarı olarak takıma, Morais’e ve başkana güvenmeliyiz. Bu takımın arkasında durmalıyız. Adım gibi eminim ki Osmanlıspor maçında hakem hatasından on kişi kalmasaydık şu an üçte üç yapmış olurduk.