Takım Uyumu

Himmet Güler yazdı…

Takım Uyumu
19 Şubat 2020 07:27

Takım uyumumuz müthiş bir seviyeye yükseldi. Tamer Hoca da formunda olunca, bol gollü galibiyetler almaya başladık. Son 4 maçta 8 puan aldık ve daha da ötesi mağlup olmadık. Bu sezon böyle bir periyot yaşamadık hiç.

Sinan çok istekli. Takıma müthiş bir aidiyet hissettiği ortada. Canla başla savaşıyor, tam bizim tribünün görmek istediği tarzda bir oyuncu. İki gol attı ve bir golün de asistinin asistini yaptı. İlk yarıda attığı o depar, 3 rakip oyuncu ve karşısında kaleci olmasına rağmen şut çekmesi harikaydı.

Jahovic geri döndü. Çevremdekilere bu sakatlığın uzun sürmeyeceğini söylemiştim ve kendisi beni haklı çıkardı. Gol ile dönmesi de harika oldu. Takımın golleri esnasındaki sevinçleri de bize “Jahovic de bu takıma adapte olmuş” dedirtti. O da aidiyet hissediyor.

Podolski yine sonradan oyuna girdi. Geçen maçta da bir golü sayılmadı, bu maçta da sayılmadı. İşin gerçeğine bakarsak, verilen kararlar doğru ama attığı goller muazzamdı gerçekten. Podolski de 11 oynamaya başladığı zaman, takım iyice şahlanacak bana göre.

Rakibin top bizde iken yaptığı alan daraltmalarını ayağa seri kısa paslar ile aştık. Top rakipteyken de biz iyi kapandık. Aslına bakarsak onlar da son vuruş şansı buldu, biz de. Ama son vuruşlardaki kaliteli oyuncu farkı bariz ortaya çıktı ve bu tabelaya yansıdı. Sonuç itibariyle altın değil, elmas değerinde bir 3 puan aldık.

Haftaya Malatya deplasmanı var. Transfer sezonunun bitimi ile birlikte çevremdekilere söylediğim “Malatya ligin ikinci yarısında sıkıntı yaşayacak” sözüm gerçeğe dönüşmeye başladı. Oldukça formsuzlar. Sadece birkaç oyuncunun bireysel yetenekleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Biz de oldukça formdayız. Umarım bu büyü bozulmaz ve çok değerli bir 3 puan alıp döneriz.

Tribünlere gelince yine harika bir iş yaptılar. Takımın durumu, maçın günü ve saati; her şey olumsuz olmasına rağmen çok iyi bir sayı vardı tribünde. Sayıya göre destek de harika olunca sonuç galibiyet oldu.

Maç sonu Tamer hocanın söylediği “Maçın ilk yarısında bazı olumsuz hatalarda bile taraftarımız yapıcı oldu. Bu maçın ikinci yarısında oyunculardan olumlu olarak geri dönüş sağladı” sözü, gözlerden kaçmasın. İşte tam olarak Antalya tribünün özetini çıkardı Tamer hoca. Böyle bir taraftar önünde oynamak, her oyuncuya nasip olmaz.