Antalyaspor 3 – 5 Beşiktaş

Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa finalinde penaltılarda kaybetti.

Antalyaspor 3 – 5 Beşiktaş
6 Ocak 2022 00:07

Fraport TAV Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa 2021 mücadelesinde Beşiktaş ile Katar’da karşı karşıya geldi.

Ahmed bin Ali Stadyumu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısında etkisiz bir oyun sergileyen kırmızı beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı. İkinci yarıda rakibinin üzerine giden ve daha etkili bir oyun sergileyen Antalyaspor, 74. dakikada Güray’ın şutunda Atiba’nın kendi kalesine attığı golle skoru 1-1’e taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi ve uzatmalara gidildi.

Uzatma dakikalarında da iki taraf gol kaydetmeyi başaramazken maç penaltılara kaldı. 

Antalyaspor penaltılarda Güray ve Hakan ile penaltıları gole çevirirken, Mustafa ve Floranus ile penaltılardan yararlanamadı. Kullandığı dört penaltıyı gole çeviren Beşiktaş, penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak kupayı kazanan taraf oldu.

MAÇ BİLGİLERİ

Stadyum: Ahmed bin Ali Stadyumu

Hakemler: Halil Umut Meler, Süleyman Özay, Candaş Elbil

FTA Antalyaspor: Boffin, Veysel, Kudriashov, Eren (46′ Mukairu), Poli (95′ Floranus), Milosevic (64′ Hakan), Bünyamin, Ghacha (64′ Amilton), Doğukan (98′ Mustafa), Güray, Crivelli 

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan (103′ Welinton), Josef, Atiba, Pjanic (68′ Umut), Kenan (80′ Emirhan), Larin (79′ Teixeira), Batshuayi

Goller: 74′ Atiba (kk) (FTA Antalyaspor)  33′ Atiba (Beşiktaş)

Sarı Kartlar: Veysel, Boffin (FTA Antalyaspor) Pjanic, Welinton (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

9′ Pjanic’in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Larin’in vurmakta geciktiği meşin yuvarlağa savunma ayak koydu. Josef, önüne düşen topu kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.

22′ Larin’in soldan yerden pasında altı pasta boş durumdaki Kenan Karaman’ın dokunamadığı top, auta gitti.

28′ Ghacha’nın ceza alanı önünde yerden şutunda kaleci Ersin yatarak topu kontrol etti.

33′ Peş peşe paslaşmaların ardından son olarak ceza alanı içinde sağ kanatta topla buluşan Rosier, meşin yuvarlağı altıpastaki Atiba’nın önüne bıraktı. Bu futbolcu bekletmeden topu filelerle buluşturdu: 0-1

45+2′ Pjanic’in kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Atiba’nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

52′ Kenan Karaman’ın sağdan ortasında kaleciyi geçen topu altıpasta alan Larin, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kale yerine auta gönderdi.

63′ Ani gelişen Beşiktaş atağında Atiba’nın pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Josef’in sert şutunda, kaleci Boffin meşin yuvarlağa ayağıyla müdahale etti. Savunma daha sonra topu taca attı.

⚽ 74′ Hakan’ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Larin’in kafasından seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Güray Vüral gelişine sert vurdu. Atiba’ya çarpan top filelerle buluştu: 1-1

Normal süresi 1-1 berabere biten maçta uzatmalara gidildi.

110′ Umut’un sağdan ortasında Antalyaspor savunmasından seken topu önünde bulan Josef’in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Boffin’de kaldı.

Uzatma bölümlerinde de takımların skoru değiştirmeyi başaramadığı karşılaşmada, seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Antalyaspor’da ise Güray Vural ve Hakan Özmert penaltı atışlarından gol bulurken, Mustafa Erdilman’ın vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi. Floranus’un penaltı atışında ise top direkten döndü. Beşiktaş; Teixeira, Batshuayi, Atiba ve Vida ile vuruşları gole çevirdi.

Penaltı atışlarında Antalyaspor’a 4-2 üstünlük kuran Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa 2021’in sahibi oldu.