Trabzon’da Yine Galibiyet Yok: 3-0

Trabzon’da Yine Galibiyet Yok: 3-0
19 Aralık 2015 21:14

Spor Toto Süper Lig 16. Hafta mücadelesinde deplasmanda Trabzonspor’a konuk olan Antalyaspor, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

İlk yarıda Cardozo’nun golüyle üstünlüğü ele geçiren Trabzonspor, 84. dakikada Mehmet Ekici’nin penaltı golü ve 90+3. dakikada Mbia’nın golleriyle Antalyaspor’u 3-0 mağlup etti.

Ayrıca Antalyaspor’da Celustka gördüğü ikinci sarı kart sonrası 74. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Antalyaspor aldığı bu sonuçla deplasmanda sadece 1999’da yendiği Trabzon’dan bir kez daha eli boş ayrılmış oldu.

Antalyaspor, bu sonuçla 20 puanda kaldı ve maç fazlasıyla 11. sırada yer aldı.

Antalyaspor, 23 Aralık 2015 Çarşamba günü deplasmanda Ziraat Türkiye Kupası grup mücadelesinde Fenerbahçe’ye konuk olacakken, ligde de 26 Aralık 2015 Cumartesi günü saat 16.30’da sahasında Gaziantepspor’u konuk edecek.

*************************************************************************************************************

STADYUM: Hüseyin Avni Aker Stadyumu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Asım Yusuf Öz, Engin Erdem

TRABZONSPOR : Onur, Cavanda, Mustafa, Aykut, Yusuf, M’bia, Aytaç, Özer (Dk. 69 Okay), Mehmet, Erkan (Dk. 75 Marin), Cardozo (Dk. 61 N’Doye)

ANTALYASPOR: Fornezzi, Celustka, Diego, Rıdvan, Guilherme (Dk. 81 Can Arat), Lokman, Chico, Makoun, Sakıp, Eto’o, M’Billa

GOLLER: Dk. 15 Oscar Cardozo, Dk. 84 Mehmet Ekici (penaltı), Dk. 90+3 Stephane M’bia (Trabzonspor)

KIRMIZI KART: Dk. 74 Celustka (Antalyaspor)

SARI KARTLAR: Dk. 69 M’bia, Dk. 80 Aykut (Trabzonspor), Dk. 21 Guilherme, Dk. 84 M’Billa, Dk. 89 Can Arat, Dk. 90 Makoun (Antalyaspor)

*************************************************************************************************************

MAÇTAN DAKİKALAR

15. dakikada sağ kanatta topla buluşan Erkan Zengin, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor, bu ortaya altıpas çizgisi üzerinde iyi yükselen Oscar Cardozo’nun kafa vuruşunda top kaleci Saso Fornezzi’nin sağından ağlarla buluşuyor. 1-0

23. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici’nin ortası ile altıpasa yakın bir noktada topla buluşan Özer Hurmacı’nın kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor ancak öncesinde yan hakem Özer Hurmacı için ofsayt bayrağını kaldırıyor.

31. dakikada Guilherme’nin pası ile ceza sahası yayı içerisinde topla buluşan Samuel Eto’o’nun çektiği sert şut az farkla kalenin sağından dışarı çıkıyor.

36. dakikada Samuel Eto’o’nun pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Guilherme’nin çektiği şutu kaleci Onur Kıvrak, kornere çelmeyi başarıyor.

47. dakikada Guilherme’nin ortası ile penaltı noktasına yakın bir bölgede buluşan Diego Angelo’nun kafa vuruşu kaleci Onur Kıvrak’ta kalıyor.

52. dakikada Özer Hurmacı’nın havadan gönderdiği pas ile penalı noktası üzerinde topla buluşan Oscar Cardozo, topu göğsüyle indirdikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor. Bu pozisyonda Trabzonsporlu futbolcular, topun çizgiyi geçtiği yönünde itirazlarda bulunuyor ancak, çizgi hakemi topun tamamının kale çizgisini geçmediğini söylüyor.

64. dakikada Guilherme’nin pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Sakıb Aytaç ortasını altıpas içerisinde bulunan Serge Mbilla Etame’ye yapmak istiyor ancak Mbilla Etame bu ortaya dokunamıyor ve Antalyaspor, mutlak bir gol pozisyonundan oluyor.

71. dakikada Samuel Eto’o’nun ortası ile altıpasa yakın bir noktada sol çaprazda topla buluşan Serge Mbilla Etame’nin kafa vuruşu kaleci Onur Kıvrak’tan dönüyor. Pozisyonun devamında Aykut Demir, tehlikeyi uzaklaştırıyor.

74. dakikada Antalyaspor yarı alanının ilk metrelerinde Okay Yokuşlu’ya arkadan sert müdahalede bulunan Ondrej Celustka, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç ediliyor.

84. dakikada Yusuf Erdoğan’ın sol kanattan yaptığı ortayı Diego Angelo uzaklaştırmak isterken top eline çarpıyor. Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, bu pozisyonda Trabzonspor lehine penaltı kararı veriyor. Kazanılan penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici’nin yerden yaptığı vuruş kaleci Saso Fornezzi’nin sağından ağlarla buluşuyor. 2-0

90+3. dakikada Marko Marin’in pası ile penaltı noktasının hafif sol çaprazında topla buluşan Stephane M`bia, Lokman Gör’den sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor, top kaleci Saso Fornezzi’nin sağından ağlarla buluşuyor. 3-0

Mbia’nın golünün ardından oyunu tekrar başlatmayan hakem Bülent Yıldırım’ın son düdüğüyle karşılaşma 3-0 sona erdi.