Tuna: “Kazanarak Ayrılmak Güzeldi”

Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamada bulundu.

Tuna: “Kazanarak Ayrılmak Güzeldi”
13 Haziran 2020 23:36

Teknik Direktör Tamer Tuna, maçın ardından yayıncı kuruluşa yapığı açıklamada galibiyet için mutlu olduklarını ve lige uzun bir aradan sonra galibiyetle dönmenin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Tamer Tuna, 2-0 olana dek ilk yarıda rakiplerine bir tane kademe hatasından kaynaklanan bir pozisyon vermediklerini söylerken, ikinci yarıyla birlikte çok şeyin değişeceğini tahmin ettiklerini belirtti. 

Beşiktaş’a karşı hamlelere dayalı birçok senaryo oluşmasına rağmen en önemli avantajın 2-0’lık skor avantajı olduğunu sözlerine ekleyen Tuna, Fraport TAV Antalyaspor’un takım savunmasının çok iyi olduğu konulardan biri olduğunu, Beşiktaş’ın Antalyaspor yarı alanında çok fazla topla oynamasına rağmen buna zaman zaman taktik olarak istediklerini ama biraz fazlalaştığını dile getirdi.  

Yaklaşık üç aylık ayrılıktan sonra lige galibiyetle başlamalarının ve bu dönüşün çok önemli olduğunun altını çizen Tamer Tuna, “İlk geldiğimizde iç açıcı bir tablo yoktu. Düşme hattında ve kırmızı bölgedeydik. Bugün 33 puana çıktık. Bir hayli uzaktayız. Önümüzdeki maçlarla daha üst sıralara çıkacağız diye düşünüyorum. Ama buradaki en önemli şey, bu uzun aranın ardından herkesin özellikle halkımızın gösterdiği büyük fedakarlık. Yeni doğan bebeklerden en yaşlılarımıza kadar ortaya konan mücadelede açıkçası herkese teşekkür etmek lazım. Katkı veren herkese, camiamıza, başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugüne gelene dek çok fazla fedakarlık gösterdik. Bugünkü galibiyet de bugün onun ödülü gibiydi.” ifadelerini kullandı.   

Kendine sorulan soru üzerine Sergen Yalçın ile arkadaşlığına da değinen Tamer Tuna, “Sergen benim eski arkadaşım. 3 gün önce beraberdik. Bazı karşılaştırmalar yapılıyor, rekabet hep sahada ama Beşiktaş ya da Sergen Yalçın’a karşı kazanma hırsı, motivasyon unsuru önemli değildir. Futbol daha önemli. Bugün bizim için sonuç önemliydi. Bu ligde çok zordur yenilmeme serisini dokuz maça çıkarmak. Dokuz maçlık yenilmezlik serimizin üzerine çıkabileceğimizi biliyorum. Buradan kazanarak ayrılmak çok güzeldi. Sergen Yalçın’a da başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.