Tuna: “Herkesin Fedakarlık Yapacağını Düşünüyorum”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktör Tamer Tuna, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tuna: “Herkesin Fedakarlık Yapacağını Düşünüyorum”
9 Nisan 2020 11:06

Teknik Direktör Tamer Tuna, koronavirüs önlemleri çerçevesinde zamanını geçirdiği Bodrum’daki evinden DHA’ya açıklamalarda bulundu.

Zorlu ekonomik şartlarda çok yüklü ücretler kazandıklarını dile getirerek bu ücretlerin biraz daha aşağılara çekilmesi gerektiğini söyleyen Tamer Tuna, “Başkanımızla konuştuk, henüz böyle bir talep olmadı. Maaş indirimleri ya da kendi yapacağınız indirimler, daha sonra devam edecek ücretlerin örneklerini oluşturmalı. Alınacak kararlar bir bütünlük içinde düşünülmeli. Oynamadığımız bu dönemde herkesin fedakarlık yapacağını biliyorum.” dedi.

Tamer Tuna, FIFA’nın geçtiğimiz günlerde aldığı sezon sonu sözleşmesi sona erecek futbolcuların sözleşmelerinin ligler tamamlanana dek uzatılması kararına da değinerek, “Bütün takımlarda sözleşmesi sezon sonu sona erecek futbolcular var. Bizde de yedi yabancı oyuncu bulunuyor. Aileleri şu an burada olmayan yabancı oyuncularımız da var. Doğal olarak kontratlarını düşünüyorlar. Yabancı oyuncularla ilgili FIFA açıklama yaptı ama daha net tavırlar alınmalı. 2020-2021 sezonu ve sonrasında bu sezonu bitirdikten sonra başlayacak olan süreç, çok kısa olacak. Bu oyunculara yetecek mi? Kulüplerin ve oyuncuların bir an önce bu sorunu halletmesi lazım. Biraz yorulacağız ama olağanüstü ve farklı bir dönemden geçiyoruz. Umarım bu durumu atlatıp sağlıklı bir ortama kavuşuruz.” diye konuştu.  

Fraport TAV Antalyaspor olarak net bir tarih olmadığı için antrenman planlamalarının zor olduğunu da sözlerine ekleyen Tamer Tuna, “Oldukça büyük bir boşluk oldu şu anda. Antrenmanların başlama tarihleriyle ilgili karar veremiyoruz. Hayatı eve sığdırmaya çalışıyoruz. Çok kısa bir döneme sığdırabileceğimiz 10 maçlık bir periyot olacak. Bunu planlamak için net tarih gerekiyor. Şu an oyuncular evlerinden program yapıyor, çalışmalar yapıyor ama hiç yeterli olmayacak çünkü bir arada olmanın getirdiği bazı avantajlar var. Oyuncularımızı takip edebiliyoruz ama bir arada çalışmak, maça dayalı birlikte antrenman yapmak çok farklı şeyler. Sadece fiziksel değil, dinlenme ve beslenme yapısını da içinde taşıyor bu. Oyuncuları iyi seviyede bıraktık. Ama süre ne kadar uzarsa, hazırlanma süresi de uzayacak. Öngöremediğimiz büyük bir sorunla uğraşıyoruz. Devletimizin, federasyonumuzun vereceği net bir tarih sonrası bu program olacak.” şeklinde konuştu. 

Koronavirüs sebebiyle evde zaman geçirdiğini de ifade eden Tuna, “Çocukluğumdan bu yana aldığım notlar, yaşadığım futbol sürecinde bazı özel yazılarım vardı. Bunları tekrar toplama zamanı bulabiliyorum. Özel alanlarımla ilgili hobilerimi gerçekleştiriyorum. Çok ihtiyacımız olmadığı sürece dışarı çıkmıyoruz. Yurt dışında kardeşlerim var. Orada yaşadıkları zorlukları biliyoruz. Şu an futbolu konuşurken dahi bu ortamda nasıl konuşabildiğimizi sorguluyorum ancak herkesin olağan yaşamında bazı şeyleri içine çekip buna da devam etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Tamer Tuna’nın açıklamalarının tamamına bu adresten ulaşabilirsiniz.

ETİKETLER: , ,