Antalyaspor İle Fraport-TAV İsim Sponsorluğu Anlaşması İmzaladı

Antalyaspor ile Fraport-TAV arasında isim sponsorluğu anlaşması imzalandı.

Antalyaspor İle Fraport-TAV İsim Sponsorluğu Anlaşması İmzaladı
8 Şubat 2020 16:49

Antalyaspor ile Fraport-TAV arasında 1.5 yıllık isim sponsorluğu anlaşması imzalandı. Antalya Havalimanı CIP Salonu’nda düzenlenen sponsorluk anlaşmasının imza törenine Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Fraport-TAV Genel Müdürü Deniz Varol katıldı.

Dünya futbolunda sponsorlukların öneminin gittikçe daha da yükselerek değer kazandığını söyleyen Ali Şafak Öztürk, son dönemlerde bakıldığında Türk futbolunda takım harcama limitleri ve vergi yükü nedeniyle isim sponsorluklarının öneminin arttığını belirtti.

Dünya futbolunda 111 yıldır sponsorluk almayan Barcelona’nın bile artık formasına sponsorluk aldığını hatırlatan Öztürk, “Yani şunu görüyoruz; Sponsorluklar dünya futbolunda ve Türk futbolunda çok önemli bir hale geldi. Burada Antalyasporumuz ve Antalya şehri için Fraport-TAV ortaklığına teşekkür etmek istiyorum. Bu anlaşma ile sadece Antalyaspor’a değil Antalya şehrine çok ciddi bir yatırım yapmış oluyorlar” diye konuştu.

Antalyaspor’un bu güne kadar isim sponsorluğu almamasının nedenlerinden birinin doğru partner ve doğru marka ile doğru yol haritasından ilerleyememesinden kaynaklandığını aktaran Ali Şafak Öztürk, Fraport-TAV ortaklığının doğru bir değer olduğunu ve Antalyaspor’un gücünü daha da yükselterek devam edebileceği bir değer olduğunu ifade etti.

1.5 yıllık bir anlaşmaya imza attıklarını ve daha da uzun olabilecek bir beraberlik umduklarını kaydeden Antalyaspor Başkanı, Lukas Podolski ile 1,5 aydır görüşmelerin sürdüğünü ve transferin gerçekleşmesinde bu ortaklığın ciddi payının bulunduğunu da söyledi.

Antalyaspor’un bölgenin en önemli değeri olduğunu ve gurur verici bir anı yaşadıklarını söyleyen Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol, “Bölgemizin en önemli marka değerlerinden Antalyaspor’a vereceğimiz bu destekle, hem Antalya’ya hem de Türk futboluna katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Fraport-TAV olarak Akdeniz’in en gözde turizm merkezi olan Antalya’nın dünyaya açılan kapısı Antalya Havalimanı’nı işletiyoruz. Geçtiğimiz yıl 35 milyon yolcumuza hizmet verdik. Tüm paydaşlarımızla birlikte Antalya’nın tanıtımı için çalışırken, spor, kültür ve eğitim başta olmak üzere toplumsal kalkınmaya katkı sunan projelere destek veriyoruz. Şehrimizin kulübü Antalyaspor’la yaptığımız bu işbirliğinin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.