Alanyaspor UEFA Maçlarını Antalya Stadyumu’nda Oynayabilir

Aytemiz Alanyaspor’un UEFA lisansını Antalya Stadyumu sayesinde aldığı öğrenildi.

Alanyaspor UEFA Maçlarını Antalya Stadyumu’nda Oynayabilir
31 Temmuz 2020 15:06

Süper Lig’i beşinci sırada tamamlayarak gelecek sezon UEFA Kupası’nda mücadele edecek olan Aytemiz Alanyaspor’un UEFA lisansını Antalya Stadyumu’nu göstererek aldığı öğrenildi.

Ajansspor‘un haberine göre Aytemiz Alanyaspor’un iç saha maçlarını oynadığı Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nun UEFA kriterlerine uygun olmaması sebebiyle Antalya Stadyumu’nu göstererek lisans aldığı öğrenilirken, konuyla ilgili açıklama yapan Hasan Çavuşoğlu’nun “Stadımız, UEFA kriterlerine uygun değil. Lisansı aldık ama Antalyaspor’un stadını göstererek aldık. Bu, çok üzücü bir durum” dediği öğrenildi.

Öte yandan UEFA’dan gelen heyetin de Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nun kriterlere uygun olmadığı yönünde rapor hazırladığı öğrenilirken, eksiklerin giderilmesi için 90 milyon TL’ye yakın bir harcama yapılması gerektiği, bu eksiklikler giderilmezse maçların Alanya’da oynanamayacağı belirtildi.

 2011 yılında resmen açılan stadın eksikliklerinin tamamlanmaması halinde Aytemiz Alanyaspor’un UEFA lisansı için gösterdiği Antalya Stadyumu’nda maçlarını oynama ihtimali doğdu.