Gaziantepspor – Antalyaspor (Maç Öncesi)

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 34. hafta mücadelesinde Gaziantepspor’a konuk olacak …

Gaziantepspor – Antalyaspor (Maç Öncesi)
19 Mayıs 2016 17:30

Antalyaspor , bugün Spor Toto Süper Lig 34. hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantepspor’a konuk olacak. Kamil Ocak Stadyumunda oynanacak olan mücadele, saat 20.00’da başlayacak.

Antalyaspor, ligde 33 haftada topladığı 45 puanla 9. sırada yer alırken, Gaziantepspor ise topladığı 33 puanla 15. sırada yer alıyor.

Karşılaşma Digiturk 91. Kanal’dan naklen yayınlanacak.


Antalyaspor ile Gaziantepspor, tarihte ilk kez 1972-1973 sezonunda Türkiye 2.Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta karşı karşıya geldi. Antalya’da oynanan mücadele, kırmızı beyazlı ekibimizin 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.

İki takım Süper Lig’de ilk kez 1982-1983 sezonunda karşı karşıya geldiler. Atatürk Stadyumunda oynanan mücadeleyi Antalyaspor, Bekir’in golüyle 1-0 kazanmıştı.

Antalyaspor ile Gaziantepspor, Süper Lig’de bugüne dek 33 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların on birini Antalyaspor kazanırken, on ikisini Gaziantepspor kazandı. On maç ise berabere tamamlandı.

Gaziantepspor ve Antalyaspor, Gaziantep’te on altı kez karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip bu maçların yedisini kazanırken, Antalyaspor ise dört kez galip geldi. Beş maç da berabere bitti.

Ligin ilk yarısında Antalya Arena’da oynanan mücadele, golsüz eşitlikle sona ermişti.


Karşılaşmayı FIFA hakemlerimizden Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan’ın yardımcılıklarını ise Aleks Taşçıoğlu ve Serkan Ok yapacak.

Müsabakanın hakem altılısı ise şu şekilde:

(O) Mete Kalkavan
(Y) Aleks Taşçıoğlu
(Y) Serkan Ok
(4) Özkan Çeliker
(5) Murat Özcan
(6) Burak Taşkınsoy


Mete Kalkavan, Antalyaspor’un bugüne dek yedisi Süper Lig, ikisi Türkiye Kupası, üçü PTT 1. Lig olmak üzere on iki maçında düdük çaldı. Antalyaspor, bu maçların beşini kazanırken, beşinde mağlup oldu. İki mücadele ise berabere tamamlandı. Mete Kalkavan’ın yönettiği on iki maçta ekibimiz otuz üç sarı kart görürken, hiç kırmızı kart görmedi.

Mete Kalkavan yönetiminde deplasmanda dokuz maça çıkan kırmızı beyazlı ekibimiz, bu maçların üçünü kazandı, ikisinde berabere kaldı. Dört maçta ise sahadan boynu bükük ayrıldı.

Mete Kalkavan, Antalyaspor’un bu sezon Sivasspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldığı mücadeleyi yönetmişti.