Antalyaspor’da Sistem Değişti

Antalyaspor’da Sistem Değişti
16 Aralık 2015 14:46

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında deplasmanda Trabzonspor’a konuk olacak Antalyaspor, karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Hasan Subaşı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmana Giresunspor maçında forma giyen oyuncular ile hafif sakatlıkları bulunan Ahmet Aras ve Lazarevic katılmadı. Antrenmanda Sezer Badur ile Emre Akbaba da takımdan ayrı düz koşu çalıştı. Antrenmanda futbolcular ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması yaptı. Samuel Eto’o’nun takım arkadaşlarına sık sık uyarılarda bulunduğu antrenman, yarı sahada çift kale maç ile sona erdi.

Antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Antalyaspor teknik sorumlusu Mehmet Uğurlu, Mersin İdman Yurdu maçındaki geri dönüşün Giresunspor maçına da moral olarak yansıdığını söyledi. Kupa maçlarına çok önem verdiklerini belirten Uğurlu, gruptan birinci olarak çıkıp Antalya’da oynanacak final maçına isimlerini yazdırmak istediklerini açıkladı.

Trabzonspor maçına da moralli çıkacaklarını kaydeden Mehmet Uğurlu, Trabzon’dan iyi bir skorla döneceklerine inandıklarını ifade etti. Trabzon’un zor bir deplasman olduğunu vurgulayan Uğurlu, rakiplerinin son maçta Ç.Rizespor’a yenilmeleri nedeniyle belki de bu maça dönüm noktası olarak bakacaklarını ve bu sebeple çok iyi bir maç olacağını beklediğini söyledi.

Göreve başladıktan sonra takım kaptanı Samuel Eto’o ile takımda birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade eden Uğurlu, “Kulübede yedek kalan oyuncularımız bile attığımız golden sonra büyük bir sevinç yaşıyor. Biz bunu istiyorduk. İlerleyen günlerde daha da iyi olacak. Sistemimiz de değişti. 3-5-2 sistemine döndük. İyi bir sistem. Rakibe göre de değişebilir. Topun bizde kaldığı sürece gol pozisyonuna bol gireceğimiz bir sistem. Bu sistem bir, iki haftaya rahatlıkla oturacak. Teknik kapasitesi yüksek bir takımız.” diye konuştu.

Hem futbolcusu hem de teknik ekip arkadaşı olan Samuel Eto’o ile çalışmanın nasıl bir duygu olduğu sorusunu cevaplayan Mehmet Uğurlu, “Futbolcu olsam Eto’o ile oynamak isterdim. Teknik adamım ve Eto’o ile çalışmaktan son derece gururlu ve mutluyum. Eto’o çok mütevazı ve saygılı. Ben bir yıldız futbolcunun bu kadar mütevazı olduğunu hiç görmedim. Umarım Türk futboluna uzun yıllar hizmet eder ve burada inşallah futbolu bıraktıktan sonra teknik ekip olarak kalır” dedi.