Antalyaspor Telafi Peşinde

Antalyaspor Telafi Peşinde
3 Kasım 2015 20:38

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Kayserispor’u ağırlayacak Antalyaspor, karşılaşmanın hazırlıklarına Hasan Subaşı Tesisleri’nde yaptığı antrenman ile devam etti.

Yusuf Şimşek yönetiminde gerçekleşen antrenmanda futbolcular koşu, top kapma ve pas çalışmasının ardından çift kale maç ile çalışmayı tamamladılar.

Beşiktaş karşısındaki farklı mağlubiyetin ardından Akhisar Belediyespor deplasmanından da puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Yusuf Şimşek, bu mağlubiyetleri biran önce telafi etmeleri gerektiğini söyledi. Bu telafiyi gerçekleştirmenin kendi ellerinde olduğunu vurgulayan Şimşek, bu hafta oynayacakları Kayserispor karşılaşması ile bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Son haftalardaki mağlubiyetler hakkında konuşan Yusuf Şimşek, “Futbolcular sorumlu değil. Burada sorumlu varsa o da benim. Bu takımı sahaya çıkaran, onları hazırlayan, çalıştıran benim. O nedenle tek sorumlu benim” dedi.

Antalyaspor’un aldığı mağlubiyetlerde cezası nedeniyle maçları tribünden takip etmesinin etkisi olmadığını kaydeden Şimşek, Bursaspor deplasmanında da cezalı olmasına rağmen 3 puan kazandıklarını hatırlattı.

Kayserispor karşısında tek planlarının kazanmak üzerine olduğunu belirten Antalyaspor Teknik Direktörü, kötü giden bir durumun olmadığını ve iyi yolda olduklarını söyledi. Kayserispor karşılaşmasının kendileri için çıkış maçı olacağını ifade eden Yusuf Şimşek, milli maç arasını iyi değerlendirip önlerindeki maçlara tek tek bakacaklarını kaydetti.

Eto’o’nun geçen yıl forma giydiği Sampdoria’da 38 maçta 6 gol atarken Antalyaspor formasıyla bu sezon 10 maçta 8 gol attığına değinen Şimşek, “Eto’o hem gol atıyor hem takıma ağabeylik yapıyor hem de takım lideri. İnşallah, Eto’o sezon sonu gol kralı olur, biz de ligi istediğimiz yerde bitiririz. Gomez ve Eto’o çok yetenekli futbolcular ama Eto’o’nun kariyeri Türkiye’de hiçbir futbolcuda yok” diye konuştu.