Antalyaspor 2 – 1 Çaykur Rizespor

Antalyaspor 2 – 1 Çaykur Rizespor
2 Eylül 2018 23:58

Antalyaspor, Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 4. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor’u ağırladı.

Mücadelenin ilk yarısı, orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, iki takım da ceza sahasına girmekte zorlandı. Çaykur Rizespor 39. dakikada Bahadır’ın Aminu’yu düşürmesiyle penaltıdan golü buldu ve ilk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıya tutuk başlayan Antalyaspor’da VAR kararıyla 65. dakikada Doukara, kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Mücadelenin 70. dakikasından itibaren rakip kalede ataklarını sıklaştıran takımımız, 90+2. dakikada Mevlüt’ün aşırtma golüyle beraberliği sağladı. 90+5. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Hakan Özmert ise maçın skorunu belirledi ve kırmızı-beyazlılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Kırmızı-beyazlılarda 26. dakikada oyuna giren Cissokho ve 46. dakikada oyuna giren Mevlüt, bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giydi.

Antalyaspor, Çaykur Rizespor galibiyetiyle birlikte puanını yediye çıkardı ve haftayı 9. sırada tamamladı.

Karşılaşmaya VAR kararları damga vurdu. Çaykur Rizespor’un kazandığı penaltıda, Doukara’nın gördüğü kırmızı kartta ve 90+4. dakikada kazandığımız penaltıda hakem Ali Palabıyık, VAR hakemlerinden görüş aldı.

Antalyaspor, ligin beşinci haftasında Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Mücadelenin tarihi ve saati TFF tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak.


STADYUM: Antalya Stadyumu

HAKEMLER: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, İbrahim Çağlar Uyarcan

ANTALYASPOR: Boffin, Nazım, Bahadır, Diego, Celustka (dk. 26 Cissokho), Yekta, Hakan, Danilo (dk.46 Mevlüt), Harun (dk.67 Drole), Doğukan, Doukara

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Robin, Boldrin, Brabec, Saadane, Süleyman (dk. 76 Samudio), Ali (dk.85 Koray), Aminu, Mehmet, Orhan, Muriç (dk.89 Mustafa)

GOLLER: Saadane (dk. 40) (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Hakan, Yekta, Drole (Antalyaspor)  | Süleyman, Gökhan (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Doukara (Antalyaspor) Koray (Çaykur Rizespor)


MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Yekta’nın sağ kanat rakip ceza sahasının dışından kaleyi çaprazdan gören bir noktadan ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

17′ Ceza sahası dışında topla buluşan Doğukan Sinik’in kaleye şutunda meşin yuvarlak auta gitti.

29′ Doukara sol kanat ceza sahası yan çizgisinden ortasını yaptı ancak savunma topu uzaklaştırdı.

39′ Bahadır Öztürk, ceza sahası içerisinde ikili mücadelede Aminu Umar’a faul yaptı maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

40′ Penaltıyı kullanan Marwane Saadane meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1

Mücadelenin ilk yarısını Antalyaspor 1-0 geride tamamladı.