Hamzaoğlu: “Sabırlı Olup Gol Anını Bekledik”

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu maçın sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada sabırlı oynayarak, üç puanı aldıklarını söyledi.

Hamzaoğlu: “Sabırlı Olup Gol Anını Bekledik”
6 Mayıs 2018 18:29

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu maçın sonunda yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada sabırlı oynayarak, üç puanı aldıklarını söyledi.

Hamza Hamzaoğlu, bugün Gençlerbirliği karşısında sabırlı oynamaları gerektiğini oyuncularına söylediğini, maçta her geçen dakikanın da kendileri lehine işlediğini belirtti. Sabırlı olarak doğru anı beklediklerini ifade eden Hamza Hamzaoğlu, rakiplerini ikinci bölgede karşılamaya çalıştıklarını fakat zaman zaman bu doğrultuda pozisyon verdiklerini aktardı. Gole kadar çok fazla pozisyon üretemediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, Yekta’nın çok güzel bir pası neticesinde Doukara’nın da golü bularak mücadelenin skorunu tayin ettiğini dile getirdi.

Göreve geldikleri günden bu yana oyunculara güvendiğini ve onlara inandığını kaydeden Hamza Hamzaoğlu, bu galibiyetle büyük ölçüde rahatlasalar da matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemediklerini ifade etti. Kalan iki maçı da en iyi şekilde tamamlamak istediklerine dikkat çeken Hamzaoğlu, bu sezonu en iyi şekilde tamamlayıp önümüzdeki sezonun planlamasına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan “küme düştü” gözüyle bakılan Gençlerbirliği’nin durumuna da değinen Hamza Hamzaoğlu, şunları söyledi:

Gençlerbirliği ve Ümit Hoca’ya geçmiş olsun diyorum. Futbolun cilvesi bu; birileri düşecek birileri çıkacak ama hayat devam ediyor.Bu durumlar bu oyunun içinde her zaman var. Önemli olan, kulüplerin yaşamasıdır. Ligde kalmak için kulüpleri batırmak, onları girdaba sürüklemek çok doğru değil. İnanıyorum ki Gençlerbirliği önümüzdeki yıllarda tekrar Süper Lig’de olacak ve bugünleri bir daha hatırlamayacak.