Çalımbay: “Bu Tempoyla Kimseyi Yenemeyiz”

Rıza Çalımbay, maç sonu yayncı kuruluşa verdiği röportajda bu tempoyla Antalyaspor’un hiçbir takımı yenemyeceğini söyledi …

Çalımbay: “Bu Tempoyla Kimseyi Yenemeyiz”
15 Eylül 2017 22:18

Rıza Çalımbay, maç sonu yayncı kuruluşa verdiği röportajda Kayserispor maçında bir takımın başına gelebilecek tüm şanssızlıkların geldiğini ve bu tempoyla Antalyaspor’un hiçbir takımı yenemyeceğini söyledi.

Çalımbay, yaptığı konuşmada maçın başında yenen golün karşı takıma güven getirdiğini ve 1-0 mağlup başlamanın da telaşıyla bocaladıklarını, ikinci yarı taktiksel değişiklikler ve oyuncu değişiklikleriyle oyun üstünlüğünü ele aldıklarını aktardı. Eto’o’nun kaçırdığı penaltıya değinen Çalımbay, penaltının gole çevrilmesi halinde maçı tamamen değiştireceklerini belirtirken, ikinci golde Ferhat’ın yanlış pas tercihinden ötürü yakalandıkları kontra atakta kalelerinde golü gördüklerini dile getirdi.

Öte yandan bu temponun geçtiğimiz sezonki Antalyaspor ile alakası olmadığını da sözlerine ekleyen Rıza Çalımbay, Antalyaspor’un çok yavaş ve ağır oynadığını, bu tempoyla kimseyi yenemeyeceklerini, bunun sebebinin ise eksik oyuncular ve takıma yeni katılan isimler olduğunu belirtti.

Rıza Çalımbay açıklamasında “Biz iyi oynayan, önde basan, 2-0’lık skoru dahi rahatlıkla kapatabilecek bir takımdık geçen sezon. Bunu yakalamamız, diğer arkadaşların bu tempoya ayak uydurması gerekiyor. İkinci yarı Kayserispor tamamen kapandıktan sonra istediğimiz pozisyonları rahatlıkla yakalayabilirdik. 1-0’ı telafi edebilirsin. Eline fırsat geçmiş. Penaltı kaçabilir, başka pozisyonlar kovalayacaksın. Kalecimiz de hata yapmış olabilir ama ne olursa olsun ısırmak gerekiyor.” derken, bu oyunla hiçbir takımı yenemeyeceklerini aktardı.

İlerleyen günlerde yönetimle yapılacak toplantının ardından kadro dışı bırakma ya da uyarı gibi kararların çıkabileceğini dile getiren Çalımbay, “Bazı arkadaşların takıma zarar verecek şeyler yapması hoş değil. Bu takımda herkes bir para alıyor. Karşılığını da vermeleri gerekiyor. Biz iyi bir takımız, iyi futbolculardan kurulu bir takımız. Ama tabi bazı arkadaşlarımızın da sorumluluk alması ve bu işin ciddiyetinde olması gerekiyor. Olmadığı zaman takımımıza zarar veriyor. Bunları da halledeceğiz.” dedi.

FOTOĞRAF: İHA