Maç Öncesinde Donsuz Veli’ye Plaket

Veli Dündar Yavuz’a Antalyaspor – Osmanlıspor mücadelesinden önce Antalyaspor’a olan katkılarından ötürü plaket verildi …

Maç Öncesinde Donsuz Veli’ye Plaket
22 Ağustos 2016 00:17

Antalyaspor’un efsanevi isimlerinden Donsuz Veli lakaplı Veli Dündar Yavuz’a Antalyaspor – Osmanlıspor mücadelesinden önce Antalyaspor’a olan katkılarından ötürü plaket verildi.

Antalyaspor’un ilk kalecisi olan “Donsuz Veli” lakaplı Veli Dündar Yavuz, karşılaşma öncesinde Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır’ın elinden plaketini alırken oldukça mutlu olduğu görüldü.

Türkiye’nin ilk profesyonel futbolcularından birisi olan Veli Dündar Yavuz, 1955 yılında futbolculuk kariyerine profesyonel olarak Antalya Bölgesel Ligi’nde mü­cadele eden İlk Işık Spor’un kalesini koruyarak başladı. Antalyaspor’un kuruluşundan önce Konya Şekerspor ve Göztepe’de forma giyen Donsuz Veli, 1966 yılında kurulan Antalyaspor’da kaleci açığı sebebiyle iki sezon forma giymiştir.

Üst üste yaşadığı sakatlıklar sebebiyle 1972-1973 sezonunun so­nunda futbola veda eden Veli Dündar Yavuz, 1985 yılından bu yana Antalya’da serbest Milli Piyango satıcısı olarak geçimini sağlıyor.