Çalımbay: “Transferle İlgili Çalışmalara Başladık”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atila Vehbi konuk Tesislerinde haftalık basın toplantısını düzenledi…

Çalımbay: “Transferle İlgili Çalışmalara Başladık”
6 Nisan 2017 14:19

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atila Vehbi konuk Tesislerinde haftalık basın toplantısını düzenledi.

Transfer çalışmaları hakkındaki soruya cevap veren Çalımbay, “Transferle ilgili çalışmalara başladık. Her yerde maç seyrediyoruz. Nerelerde eksiğimiz varsa oraları da tespit ettik. Bu bölgelere lazım olan oyuncuları inşallah en kısa sürede almaya çalışacağız. Şu an çok maç seyrediyoruz ve mutlaka 1 ay içinde ligdeki durumumuz da netleşir ve ona göre transfer çalışmalarına başlarız” diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı ekibimizi ligin 6. haftasında 2 puanla teslim aldıklarını hatırlatan Çalımbay, camia olarak o haftalardaki istek ve arzuyu sürdürmeleri gerektiğini vurguladı.

Kendilerinin burada 2 puanla başlamalarının çok zor bir şey olduğunu belirten Rıza Çalımbay, “Takımın arzusu, isteği inanılmaz iyiydi. Yönetimimizin takıma katkısı dört dörtlüktü. Taraftarımızın takıma desteği hem içerde hem dışarıda katkısı mükemmeldi. Şimdi aynı şekilde devam etmesi lazım. Öncelikle Gençlerbirliği maçında taraftarımızın yanımızda olması çok önemli. Bizler de aynı istek ve arzu ile yolumuza devam edersek, aç şekilde devam edersek çok başarılı oluruz. Yani, o haftalardaki açlığımızla lig mücadelemizi sürdürmeliyiz. Eğer, ‘Bir yere geldik, böyle gidelim’ dersek elimizdeki şeyleri kaçırırız. Onun için oyuncularımı sürekli uyarıyorum. Biz sahada, yönetim ve taraftarlarımızın da saha dışında birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek devam edersek iyi bir yere gelebiliriz. Bu hafta oynayacağımız maç çok kolay bir maç değil. Çok mücadele gerektiren bir maç. Takımımızın başından sonuna kadar inanılmaz mücadele ederek maçın içinde olması lazım. Bizim bu saatten sonra hiçbir şeyi şansa bırakmamamız gerekiyor. Önümüzde 8 tane çok kritik maç var ve inşallah bunları da çok iyi bir şekilde tamamlayacağız. Sakatlarımız var, geçen hafta Diego döndü ama bu sefer Chico sakatlandı, oynamayacak. Onun dışında sıkıntımız yok” dedi.

Kayserispor maçı sonrasında rakip takım taraftarlarının otobüslerinin taşlanmasıyla ilgili Çalımbay, “Rakip takım otobüslerinin taşlanması bize yakışmıyor. Bunu tüm taraftarlarımızın yaptığını düşünmüyorum, belki 10 kişilik bir grup yapıyordur. Bizim gerçek taraftarlarımız böyle şeyler yapmaz. Bu durumun aynısını Konya’da da yaşadık. Bu şeyleri yapmak kulübe çok büyük zarar veriyor. Böyle şeyleri yapmamamız gerekiyor, örnek olmalıyız. Taraftarlardan tek istediğimiz böyle bir şeyler yapmaması ve böyle davranışlara izin vermemeleri. Bu tarz olaylar bir tek Antalya’da olmuyor, başka şehirlerde de oluyor, olmaması lazım” ifadelerini kullandı.