Çalımbay’dan Motta ve Transfer Açıklamaları

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında Ramon Motta ve devre arası transferleri hakkında açıklamalarda bulundu…

Çalımbay’dan Motta ve Transfer Açıklamaları
3 Mayıs 2017 15:33

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında Ramon Motta ve devre arası transferleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşadığı ailevi sıkıntılar nedeniyle bir süre takımdan uzak kalan Ramon Motta’nın Adanaspor maçında ortaya koyduğu performansın sorulması üzerine Brezilyalı futbolcu hakkında konuşan Çalımbay, “Motta, önce ayrılmak istedi. Ama biz izin vermedik. Kendine geldikten sonra antrenmanlara başladı. Yaklaşık 1 buçuk ay çalıştı. Son halini görünce şans verdik. O da çok iyi bir şekilde değerlendirdi. Motta, hayata küsmüştü. Artık Brezilya’ya döneceğini ve bu sezon futbol oynamayacağını söylemişti. Onu kazandık. Arkadaşlarıyla iç içe oldu. Tekrar hayata döndü. Konuşmalarımdan sonra burada bu sezon için oynamasına karar verdik. Biz Motta’yla devam etmek istiyoruz ama karar verecek olan kendisi” diye konuştu.

Takımı devraldıklarından bu yana çok kritik maçlar oynadıklarını vurgulayan Çalımbay, “Takımım biraz kötü oynadığı zaman kızacak bir şey bulamıyorum. Bizden önceki kadroyla şimdiki kadro çok farklı. Biz sadece güzel bir iskelet kadro oluşturduk. Örneğin; Celustka. Sağ bek olarak Celustka’yı koyduk, stoper ihtiyacımız olduğu yerde bile onun yerini bozmadık. Yavaş yavaş bazı arkadaşlarımızı da oynatmamız, onları da görmemiz gerekiyordu. Sandro, El Kabir gibi. Hatta El Kabir bana göre yüzde 60 oynuyor. Salih, uzun süredir oynamıyordu. Ama yavaş yavaş oynaya başladı ve takımın en iyilerinden biri haline geldi. Devre arası yaptığımız transferlerin de faydasını gördük” ifadelerini kullandı.