Çalımbay: “Antalyaspor Rahatlıkla Şampiyonluğa Oynayabilir”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı…

Çalımbay: “Antalyaspor Rahatlıkla Şampiyonluğa Oynayabilir”
18 Mayıs 2017 12:47

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesislerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Antalyaspor’un şampiyon olmaması için bir neden bulunmadığı söyleyen Çalımbay, “Kasımpaşa’da da hedefimiz aynıydı. Kadroyu koruyup, 4-5 oyuncu alıp şampiyonluğa oynamaktı. Yönetimle öyle de anlaşmıştık ama son anda ‘Biz küçüleceğiz.’ dediler. Ona rağmen şu anki iyi kadroyu yaptık. Antalyaspor’da da sezon sonunda mutlaka takviye yapacağız. İskeletimizi daha da sağlamlaştıracağız. Ondan sonra yukarıya tabii ki oynarız. Antalya’da büyük hedeflere ulaşmak isteyen mükemmel bir yönetim, mükemmel bir taraftar var. Futbolcu Antalya’ya gelmeyi zaten istiyor. O nedenle çok avantaj var. Antalyaspor rahatlıkla şampiyonluğa oynayabilir. Bu iş tabii birden bire olmaz, 3-4 yıl şart” diye konuştu.

Antalyaspor’un takımı, yönetimi ve taraftarıyla Avrupa kupalarına katılmayı hak ettiğini belirten Çalımbay, “Antalyaspor Avrupa kupalarına giderse, Avrupa takımlarının şehri görmesi, Türkiye açısından da önemli. Çok iyi bir yönetim ve taraftara sahibiz. Avrupa kupalarını hak ediyoruz. Antalyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılması, hem Antalya’ya hem Antalyaspor’a hem de Türkiye’ye çok şey katar. Tabii bu yalnızca bizim alacağımız sonuçlara bağlı değil, Trabzonspor’un puan kaybetmesi gerekiyor” dedi.

Süper Lig’de 49 puan toplayarak kulüp rekorunu egale etmeleri hakkında konuşan deneyimli teknik adam, “Rekor kırmak aklıma bile gelmiyor. Tabii ki en iyi olmayı isteriz ama önemli olan Avrupa kupalarına katılmak. En büyük rekor bu olacak. Antalyaspor ne zaman düşer diye bakılan bir takımdı, şimdi ne zaman Avrupa kupalarına gider diye bakılıyor. Bu bize gurur veriyor” şeklinde konuştu.

UEFA Avrupa Ligi’ne katılabilmek için çekiştikleri Trabzonspor ile zorlu bir mücadele içinde bulunduklarını hatırlatan Rıza ÇAlımbay, “İyi bir konumdayız, hedefimiz 3 maçı kazanıp beklemek. Trabzonspor’un alacağı sonuçlar da çok önemli. Bize göre, Trabzonspor’un oynayacağı maçlar daha zor gözüküyor. Çünkü bu haftaki rakipleri Medipol Başakşehir’in şampiyonluk iddiası var, bir sonraki rakipleri Fenerbahçe’nin de iddiası bitmez. Avrupa kupalarına katılmak için tüm gücümüzü ortaya koyacağız. Üç maçımızı kazanırsak müthiş bir iş başarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Cumartesi günü karşılaşacakları Bursaspor’un Beşiktaş ile oynadığı maçta çok iyi bir görüntü verdiğini kaydeden Çalımbay, “Bizim de maçlarımız kolay değil. Bunların başında Bursaspor geliyor. Avrupa kupalarına gitmek istiyorsak, kendi sahamızda mutlaka kazanmalıyız. Galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz. Bursaspor’un son Beşiktaş maçını izleyince, bu işin kolay olmayacağını da görüyoruz. Bu karşılaşma öncesinde tek sıkıntımız, kart cezaları nedeniyle Mostapha El Kabir ile Mbilla Etame’nin oynayamayacak olması” dedi.

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Çalımbay, “Beşiktaş’ın kalan 3 maçta şampiyonluğu vereceğini zannetmiyorum. Çünkü iyi bir kadrosu var. Onlar için en zor maç, Bursaspor karşılaşmasıydı. Fenerbahçe derbisi Beşiktaş için bir şanssızlıktı. Rahat galip gelecekleri bir maçtı. Maç biterken golü yediler. Aynı şanssızlığı bir daha yaşayacaklarını düşünmüyorum. Kritik Bursaspor maçını geçtiler. İki puan, az bir fark değil. Medipol Başakşehir de mükemmel bir grafik çizdi, şampiyonluk yarışından kopmadılar. Yönetim kurulu ve Abdullah hoca inanılmaz başarı gösterdi. Bunun nedeni de yıllardır beraberler. İyi takviyeler yaptılar. Şampiyon olmasalar bile çok başarılılar. Bu sezon Medipol Başakşehir’in en büyük şansından biri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın erken kopmuş olması” diye konuştu.

Sivasspor’un yeniden Süper Lig’e yükselmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Çalımbay, “Sivasspor’un yeri benim için özeldir. Çok sevindim, Adana Demirspor maçını kendi maçımı seyreder gibi seyrettim. İnşallah bir daha böyle sıkıntı yaşamadan Süper Lig’de devam ederler” ifadelerini kullandı.