Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi

Antalyaspor, Konyaspor maçının ardından “Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” ve “Saha olayları” sebebiyle PFDK’ya sevk edildi …

Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi
15 Şubat 2017 10:01

Antalyaspor, TFF tarafından Konyaspor maçının ardından “Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” ve “Saha olayları” sebebiyle PFDK’ya sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK’ya yapılan sevk maddesi şu şekilde:

ANTALYASPOR A.Ş. Kulübü’nün 12.02.2017 tarihinde oynanan ATİKER KONYASPOR-ANTALYASPOR A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasındaki “4 futbolcusunun sarı kart ve 2 futbolcusunun kırmızı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca ve saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.

Kırmızı beyazlı ekibimizin bu sevke göre takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten ötürü 12000 TL para cezası verilmesi bekleniyor.

52. maddeye göre PFDK’ya sevk edilen ekibimize ise perşembe günü açıklanacak PFDK kararlarınca para cezası verilmesi beklenirken, bir sonraki deplasman olan Akhisar Belediyespor deplasmanı için Konyaspor maçına gden taraftarlara bloke gelmesi beklenmiyor.

Öte yandan Atiker Konyaspor ise yine “Saha olayları” ve “Çirkin ve Kötü Tezahürat” sebebiyle PFDK’ya sevk edildi.


MADDE 40 – TAKIM HALİNDE SPORTMENLİĞE AYK IRI HAREKET
(2)
Takım halinde sportmenliğe aykırı hareket edilmesi halinde Süper Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 1.500.- TL, kırmızı kart için 3.000. -TL; 1. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 750.-TL, kırmızı kart için 1.500. -TL; 2. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 350. – TL, kırmızı kart için 750. – TL; 3. Lig kulüplerine, görülen her bir sarı kart için 200. – TL, kırmızı kart için 400. – TL para cezası verilir.

MADDE 52 – SAHA OLAYLARI
(1)
Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.

(2)
Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.
(3)
Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir.
 

 

ETİKETLER: , ,