Groenendijk: “Kötü Zemin İşimizi Zorlaştırdı”

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk,  maçın ardından alınan mağlubiyeti değerlendirdi.

Groenendijk: “Kötü Zemin İşimizi Zorlaştırdı”
23 Aralık 2022 22:45

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, Dünya Kupası arasının ardından sahalarında çıktıkları ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldıkları için üzgün olduğunu söyledi.

İki takım için ortada olan ve zeminin oldukça kötü olduğu maçta ilk golü bulan tarafın daha avantajlı olacağını düşündüklerini söyleyen Groenendijk, “Ankaragücü’nü tebrik ediyorum. Sezon başından beri anlattığımız takım savunmasını doğru uygulayabilmek için herkes buna dahil olmalı ve kimse oyundan kopmamalıdır. Bugün taç atışında bir anlık konsantrasyon kaybından ötürü topu kalemizde gördük ve rakip 1-0 öne geçti. Böyle zor bir zeminde ilk golü atanın avantaj sağlayacak olması, işimizi daha da zorlaştırdı. Rakip, zemin avantajını kendisinde buldu ve bu ayrıntılar üç puanı rakibimize götürdü.” dedi.

Ortaya konan oyunun kötü olmadığını da sözlerine ekleyen Groenendijk, “90 dakikada iyi bir performans sergilemedik ancak kötü oynadığımızı da söyleyemem. Başımız dik şekilde Başakşehir deplasmanına gideceğiz. Üç gün içinde hazır olmamız gerekiyor ve hazırlıklarımızı üç puan için yapacağız.” şeklinde konuştu.

Veysel ve Güray’ın sakatlıklarına da değinen Alfons Groenendijk, “Veysel’in son durumunu hastaneden gelecek bilgi ve tetkiklere göre daha detaylı açıklayabiliriz. Güray da hafif bir sakatlık yaşadı, onun durumu da yarın yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak. Salı günü Başakşehir maçına göre hazırlık yapmamız gerekiyor. Eksik oyuncular her zaman olacak fakat diğer oyuncuların da işi, eksik oyuncuların yerini doldurmaktır.” diyerek sözlerini noktaladı.