Yanal: “Tepkim Taraftarlara Değildi”

Teknik Direktör Ersun Yanal, üçüncü golün ardından yaptığı el hareketine açıklama getirdi.

Yanal: “Tepkim Taraftarlara Değildi”
30 Ağustos 2021 15:48

Teknik Direktör Ersun Yanal, Spor Arena YouTube kanalında Okay Karacan’ın canlı yayın konuğu oldu. Ersun Yanal, el hareketinin ise neden ve nasıl olduğuna açıklık getirdi.

Üçüncü golün ardından yaptığı tepkiye değinen Ersun Yanal, bu hareketin Antalyaspor taraftarlarının tamamına ya da Rizespor camiasına yapılmadığını aktarırken, maçın başından bu yana Batı Alt tribünden bir taraftarın gösterdiği tepkiye yönelik bir tepki olduğunu açıkladı.

Futbolun sadece bir kişinin düşündüğü gibi ilerleyen bir oyun olmadığını, bunu savunan kişilere “Gel kulübeye oturun derler o zaman” şeklinde cevap veren deneyimli çalıştırıcı, bugüne kadar taraftarlara en ufak bir saygısızlığının olmadığını fakat o tepkiyi veren kişinin taraftar olarak da değerlendirilemeyeceğini savundu.

Bir daha aynı tepki verilirse daha farklı aksiyon vereceğini ve maçın durmasını dahi talep edeceğini de sözlerine ekleyen Ersun Yanal’ın o hareketine dair yaptığı açıklama şu şekilde:

O tepki, Antalyaspor taraftarlarına, taraftarların işleyişe verdiği tepkilere, Rizespor’a değildi. Zaten kimsenin Rizespor ile uğraştığı da yok. Çaykur Rizespor maçında maçın başından sonuna dek sizi rahatsız edecek bir ses; her hamleye, her sonuca, her müdahaleye, her şeye itiraz ediyor. Dili kabalaşıyor. Kabalaşan dil, kişiselliğe dönüşüyor. Maçı seyredersin, takımı beğenmeyebilirsin ama beğenmediği düşünceleri herkesi rahatsız edecek tonda iletirken kabalaşması, gol sonraki tepkiye ve boşalıma neden oldu. Ama bir dahaki sefere orada rahatsız edici bir olaya emniyet güçleriyle müdahale etmeyi düşünüyorum. Taraftar tepki gösterebilir ama bir kişinin oluşturduğu tepkinin insanları rahatsız etmeye hakkı yoktur, olmamalıdır.”