Veysel’e Yapılan İtiraz Reddedildi

Antalyaspor’un Veysel Sarı için yaptığı itiraz reddedildi.

Veysel’e Yapılan İtiraz Reddedildi
4 Şubat 2021 17:14

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, dün oynanan müsabakada çift sarı karttan atılan Veysel Sarı konusunda yapılan itirazı da değerlendirdi.

PFDK, Veysel Sarı’nın gördüğü ikinci sarı kartta Alper Ulusoy’un doğru bir karar verdiğine ve Futbol Disiplin Talimatı’nın 86. maddesinin 2 ve 3. bentlerine dayanarak itirazı reddetti. Veysel, Yukatel Denizlispor mücadelesinde forma giyemeyecek.

PFDK tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

FRAPORT-TAV ANTALYASPOR Kulübünün sporcuları VEYSEL SARI hakkında, 03.02.2021 tarihinde Antalya Stadyumunda oynanan FRAPORT-TAV ANTALYASPOR-BEŞİKTAŞ A.Ş. Süper Lig müsabakasında görmüş olduğu 2. sarı kart, devamında görmüş olduğu kırmızı kart ve cezai uygulamalarının kaldırılmasına ilişkin talebinin somut olayda şahısta hata hali bulunmadığından FDT’nin 86/2. ve 86/3. maddeleri uyarınca REDDİNE,

Karar verilmiştir.


FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI

86/2: Disiplin Kurulu müsabaka esnasında meydana gelen olaylarla ilgili hakem kararlarının hiçbirini değiştiremez veya bozamaz.

96/3: Disiplin Kurulu, hakemin saha içerisindeki futbolculara ilişkin disiplin uygulamalarını (sarı kart ve kırmızı kart uygulamalarını) ve sonuçlarını ancak şahısta hata hallerinde ortadan kaldırabilir.