Tamer Tuna Transfer Edilen Üç İsmi Açıkladı

Teknik Direktör Tamer Tuna, şu ana dek gerçekleştirilen üç transferi açıkladı.

Tamer Tuna Transfer Edilen Üç İsmi Açıkladı
11 Ağustos 2020 14:48

beIN SPORTS’un canlı yayınına katılan Tamer Tuna, şu ana dek gerçekleşen üç transferi açıkladı.

Çok tecrübeli oyunculara sahip olduğunu, geçtiğimiz sezon bu oyunculardan çok faydalandığını ve bu oyuncuların takıma çok büyük katkılar verdiğini söyleyen Tamer Tuna, “Takımın yaş ortalamasını düşürmek istiyoruz. Yaş ortalaması düştükçe kaliteyi de artırmak istiyoruz. Belki biraz değişim içinde olacağız ama böylece hem oyunumuzu hem de kendimizi daha yukarılara çekebileceğimize inanıyorum.” dedi.

Takıma takviye yapmak için geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren çalışmalara başladıklarını belirten Tuna, “Sezon sonu sözleşmesi bitecek oyuncular, bize sezona başladığımız zaman nasıl bir kadro oluşturabileceğimiz hakkında bilgi vermişti. Kontratı biten yedi oyuncu dışında belki daha sonra takımdan ayrılacak oyuncular da olacak. Bizim bu durumda sezona nasıl bir başlangıç yapacağımızla ilgili ön planlamamız vardı. Antalyaspor olarak daha iyi bir seviye yakalamak istiyoruz. Takım bütçesini aşağıya çekerek şu anki harcama limitlerinin içinde kalabilmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Nuri Şahin ile yapılan görüşmeler hakkında da bilgi veren Tamer Tuna, oyuncunun hem oyunculuk karakteri bakımından hem de oyun kalitesi bakımından çok değerli olduğunu sözlerine eklerken, “Başkanımızda ben de Nuri ile görüştük. Nuri, bilinen bir oyuncu. Geldiği zaman başarılı olmaya ihtiyacı var. Bizim de o mevkide onun gibi bir oyuncuya ihtiyacımız vardı. Görüşmeler oldukça olumlu geçti ama anlaşmalar bitmeden, imzalar atılmadan hiçbir şey belli olmuyor. Şu an iyi bir yoldayız. Onun futboluna katkı sağlayabilecek ve kariyerine bu noktadan sonra iyi bir şekilde devam edebileceği bir takımız. Umarım aramıza katılır.” ifadelerini kullandı.

Doğukan, Nazım ve Bünyamin gibi isimlerin diğer takımlarla transfer dedikodularının çıkmasına da değinen teknik adam, “Kulübümüze mali açıdan gerekli değeri veren kulüp olduğu zaman değerlendirilebilir. Transfer teklifi alan her oyuncu beni mutlu eder. Onların transfer teklifi almaları iyi şeyler yaptıklarının birer kanıtı ama bu değeri oluştururken gerçekçi olmakta fayda var. Oyuncuları kötü yöneten sadece biz değiliz. Menajerler de çok önemli. Olmadık teklifleri varmış gibi gösterebiliyorlar. Basit teklifleri transfer teklifi gibi gösterip oyuncuların kafalarını karıştırabiliyorlar. Gelecek sezon da performanslarını iyi bir seviyeye taşıyarak milli takımlara çok iyi katkılar vermeye devam edecekler.” dedi.

Şu ana kadar Fraport TAV Antalyaspor’un Dever Orgill, Gökdeniz Bayrakdar ile sakatlığı olan ve ikinci yarı transferi olarak düşünülen Serdar Gürler’i transfer ettiğini söyleyen Tamer Tuna; stoper, orta saha, ofansif yönde atak oynayabilecek bir kanat oyuncusuyla da ilk aşamayı bitirmek istediklerini belirtti.