Süper Lig’in İsmi Şamil Ekinci Sezonu Oldu
TFF, kalan haftaların Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu adıyla oynanmasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Trendyol Süper Lig’in kalan haftalarının “2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu” adıyla oynanmasına karar verdi.
TFF’den yapılan açıklamada, Süper Lig’in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına sezon ismi verilmesi uygulamasının sürdüğü belirtildi.
Şamil Ekinci, Trabzonspor’da başkanlık yaptığı 5 sezonda 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandırmıştı.
TFF, merhum Şamil Ekinci’ye bir kez daha Allah’tan rahmet dileyerek ailesine, yakınlarına ve Türk spor camiasına başsağlığı mesajı iletti.
TFF’den yapılan açıklama şu şekilde:
“TFF Yönetim Kurulu, Trendyol Süper Lig’in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski milli futbolcuların anısına oynanması uygulaması kapsamında, ligin kalan haftalarının ‘2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’ olarak oynatılmasına karar vermiştir.
Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Şamil Ekinci, Trabzonspor’da 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası sevinci yaşamıştı.
Merhum Şamil Ekinci’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.“