Tuna: “Her Maçı Kazanmaya Çıkıyoruz”

Teknik direktör Tamer Tuna, maçın ardından galibiyeti değerlendirdi.

Tuna: “Her Maçı Kazanmaya Çıkıyoruz”
28 Eylül 2020 22:30

Teknik direktör Tamer Tuna, maçın ardından yaptığı açıklamada Yukatel Denizlispor karşısında alınan galibiyeti ve Fraport  TAV Antalyaspor’un yedi maçtır yenilmemesini değerlendirdi. 

Topa sahip olduklarında, top rakipteyken ya da oyun dışındayken dahi bir disipline bağlı oyuncu grubuyla çalıştıklarını söyleyen Tamer Tuna, “Oyuncular değişse de prensip ve ilkelerimiz, sahadaki duruşumuz değişmiyor. Türk takımlarının Avrupa’daki yıllardır süren başarısızlığının nedeni, takım savunmasıyla ilgili doğan sorunlardır. Takım savunmasını iyi yapıyoruz. Geçen haftaki Beşiktaş maçının ilk yarısı haricinde az pozisyon veriyoruz. Bu hızlı değişim ve oyuncularımızın olumlu yönleriyle oynaması bizim en büyük avantajımız diyebilirim. Rakibi her zaman kaleden uzak tutarak savunma yapmak zorundasın. Biz de bunu yapıyoruz. Rakibe on sekiz üzerinde hiç şut şansı vermiyoruz. Hatalarımız var mı , var. Geliştireceğimiz yön çok var ama bu yaşa bağlı değil. Şu an dahi yaşı otuzun üzerinde olup da sahada olan oyuncuların daha farklı geliştiğini görebiliyoruz.” dedi.

Ligin başında üç maçta alınan yedi puanın çok zor olduğunu fakat bunu başardıkları için çok mutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Tuna, “Taraftarımıza da teşekkür ederiz. Kale arkasında pankartlarını görünce çok mutlu olduk, oyuncularımız da motive etti. Kaybetmemek güzel ama kazanmak daha farklı bir şey. Lig zor, kolay geçmeyecek. 3 maçta alınan 7 puan takımın özgüveni adına önemli bir başlangıç ama 20 günde yedi maçın olduğu dönemler gelecek. Bu puanları kaybedeceğiniz ya da kazanabileceğiniz haftalara ilk haftalardan kazanarak girmek bizim adımıza avantaj” ifadelerini kullandı. 

Üç maçta alınan yedi puan ve 19 maçta yalnızca bir kez mağlup olduğunun hatırlaması üzerine Avrupa hedefi de sorulan Tamer Tuna, “Planlamayı doğru yapabiliyoruz. Gelecek neyi gösterir bilemem ama biz iyi bir ekibiz. Avrupa hedefimiz bitmez. Her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Bu sezonda üç maçı kaybetmeden başladık. Kazanmaya, kaybetmemeye alıştık. Özellikle bu yıl çok değişim yaşadık. Geçen hafta Beşiktaş maçında üç Ümit Milli takım oyuncusu sahadaydı. Nazım gibi çok iyi bir bekimizi kaybettik. Kadromuza genç ve değerli oyuncular ile tecrübeli oyuncuları dahil ettik. Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.