Hatayspor 3 – 1 Antalyaspor

Antalyaspor ligin 13.haftasında deplasmanda 3-1 mağlup oldu.

Hatayspor 3 – 1 Antalyaspor
20 Kasım 2021 15:45

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Atakaş Hatayspor’a konuk oldu.

Mücadelenin öncesinde iki takım ve hakemler sahaya “Korsan Yayın Suçtur Bu Suça Ortak Olma!” yazılı pankart ile çıktı. 

İlk yarının ilk 10 dakikasında durgun bir ortaya koyan Antalyaspor bu dakikadan sonra rakibine üstünlük kurmayı başardı. İlk yarının son anlarına dek üç net pozisyondan yararlanamadı. İlk yarının ilk uzatma dakikasında Ayoub El Kaabi’nin golüyle geriye düşen kırmızı beyazlılar bu gole bir dakika sonra Mukairu ile cevap verdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi. 

Mücadelenin ikinci yarısında iki takım da karşılıklı şanslar yakalarken 69. dakikada yapılan bir bireysel hatanın ardından ev sahibi skoru 2-1’e taşıdı. 85. dakikada VAR Hakemi Volkan Bayarslan’ın uyarısıyla verilen penaltının ardından  topu ağlara gönderirken mücadele 3-1 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Bu skorun ardından kırmızı beyazlılar ligin 13. haftasında 15 puanda kaldı. 

Antalyaspor, ligin 14. haftasında 27 Kasım 2021 Cumartesi günü 13.30’da sahasında Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak. 

MAÇ BİLGİLERİ

Stadyum: Yeni Hatay Stadyumu

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu. Ali Tuna. Mehmet Salih Mazlum

Atakaş Hatayspor: Munir, Kamil, Fatih, Burak, Samuel, Adama (90′ Sackey), Mehdi (90+3′ Muhammed), Saba (67′ Kamara), Ruben, El Kaabi (66′ Saint Louis), Diouf (90+3′ Sadık)

FTA Antalyaspor: Boffin, Veysel, Naldo, Kudriashov, Poli (61′ Ersin), Fredy, Bünyamin, Doğukan (77′ Milosevic), Amilton (77′ Ghacha), Güray, Mukairu (67′ Gökdeniz)

Goller: 45+2′ Mukairu (FTA Antalyaspor)  45+1 El Kaabi, 69′ Ribeiro, 85′ Diouf (Atakaş Hatayspor)

Sarı Kartlar: Doğukan, Mukairu, Ersin (FTA Antalyaspor)  Burak, Fatih (Atakaş Hatayspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

11′ Fredy’nin pasında topla buluşan Mukairu, kaleci Munir ile karşı karşıya kaldı. Mukairu’nun şutunda gole izin vermeyen Munir, topu iki hamlede kontrol etti.

13′ Lobjanidze’nin sağ kanattan ortasında El Kaabi arka direkte yükselerek kafa vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak kaleci Boffin’de kaldı.

16′ Çalımlarla ceza sahasına giren Amilton’un çektiği şutta top az farkla yandan dışarı çıktı.

27′ Rakibinden kaptığı topla sol kanattan atak geliştiren Mukairu, meşin yuvarlağı arka direkteki Bünyamin Balcı’ya aktardı. Bünyamin’in kontrol ettikten sonra çektiği şutta, kaleci Munir topu kornere çeldi.

45+1′ Ribeiro’nun pasında ceza sahasında topla buluşan El Kaabi, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

⚽ 45+3′ Amilton’un pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Fredy, sert bir şut çekti. Direkten dönen topu Mukairu filelerle buluşturdu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

47′ Ribeiro’nun soldan getirdiği topu alan Diouf’un çizgiye inip yerden yaptığı ortasında savunmada Veysel son anda müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

63′ Soldan ceza sahasına gönderilen topa kale alanında yükselen El Kaabi kafayı vurdu. Kaleci Boffin’i geçen meşin yuvarlağı Veysel çizgiden kafayla çıkardı.

69′ En geride topu alan Bünyamin, kalecisi Boffin’e pas vermek isterken top kısa düştü. Araya giren Ribeiro önce Boffin’den, ardından da yeniden kademeye gelen Bünyamin’den sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi: 2-1

75′ Taç atışında topu alan Kamara’nın derinlemesine pasına hareketlenen Saint-Louis’nin yerden şutunda top kaleci Boffin’den döndü. Pozisyonu Diouf tamamlamak istedi ancak top üstten auta gitti.

81′ ceza sahasında topla buluşan Diouf ceza sahası içine havalandırdı. Kudryashov ve Kamara’nın birlikte yükseldiği pozisyonda VAR uyarısı sonrasında Hakem Tugay Kaan Numanoğlu, Kudryashov’un elle müdahale ettiğine hükmederek penaltı noktasını gösterdi.

85′ Kudriashov’un elle müdahalesi sonrasında kazanılan penaltı atışında topun başına Mame Diouf. Bu futbolcu düzgün bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi: 3-1

Mücadele ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.