Şahin: “Geçen Sezondan Sonra Beklentinin Farklı Olduğunu Biliyordum”

Antalyaspor Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, lige verilen arada Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde basın mensuplarıyla buluştu.

Şahin: “Geçen Sezondan Sonra Beklentinin Farklı Olduğunu Biliyordum”
16 Aralık 2022 15:47

Hem skor anlamında hem bireysel anlamda lige sorunlu bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Nuri Şahin, “Bu sorun beklediğimden uzun sürse de 6 haftalık kayıplardan sonra 3’te 3’le iyi bir geri dönüş yaptık. Takımımız iyi durumdayken keşke Beşiktaş maçını da oynasaydık” dedi.

6 haftalık kaybedilen puanlardan sonra panik yaşadınız mı sorusuna cevap veren Şahin, “Geçen sezon aldığımız iyi skorlardan dolayı beklentinin farklı olduğunu biliyordum. Panik değil ama uzun süre kaybetmeyince 6 haftalık kötü bir döneme girdiğinizde insan hem kendisini hem oyununu sorguluyor. Panikleme durumu olmadı. Biz oyunumuza ve takımımıza inanıyoruz. Panik yapıp her şeyi değiştirseydik belki de sonuç alamayacaktık” ifadelerini kullandı.

Takımının durumunu kötü görmediğini belirten Nuri Şahin, kötü gittikleri dönemlerin çok fazla bireysel hata yaptıkları dönemler olduğunu söyledi.

Hataların üst üste gelmesinin puan ve skor anlamında kendilerini geride bıraktığını kaydeden Şahin, “Ligde en çok Galatasaray maçına üzüldüm. Çok iyi oynadığımız ve iyi hazırlandığımız bir maçtı. Performans anlamında benim hocalık dönemimde taktiksel anlamda en iyi hazırlandığımız maçlardan biriydi. Penaltıyı atsak belki çok farklı olurdu. O maça çok üzülmüştüm” diye konuştu.

Transfer engeli konusunda yönetimin ve başkanın çözüm için çalıştıklarını vurgulayan genç çalıştırıcı, “Bu sorunun çözüleceğine inanıyorum. Takımdaki oyunculara teklif gelmesi bizi mutlu ediyor. İnşallah çok teklif gelir ve çok iyi yerlerde kariyerlerini sürdürürler. Oynayan ya da direkt düşündüğümüz oyunculardan göndereceğimiz oyuncu olacağını düşünmüyorum” dedi.

Transfer tahtasını açmak için oyuncu gönderme gibi bir durumlarının olmadığını belirten Nuri Şahin, takımından çok memnun olduğunu ancak gelen de giden de olabileceğini ifade etti.

ABD milli takımıyla Dünya Kupası’nda forma giyen Haji Wright ile ilgili de konuşan Şahin, “Hepimiz çok sevindik. Beraber izledik ve onun adına çok mutlu olduk. Haji’nin hikâyesi çok enteresan, bir sene önce bizim takımımızda oynamayan bir oyuncuydu. Tam bir sene önce onunla çok net bir görüşme yaptım. Ondan sonra kariyerini çok farklı bir noktaya taşıma yoluna geçti. Dünya Kupası’na gitmeyi çok istiyordu. Açıkçası biz kadroya alınmasını çok beklemiyorduk. ABD Milli Takım hocasıyla Fatih Karagümrük maçından sonra bir görüşmem olmuştu. Açıkçası o görüşmeden çağrılacak diye bir izlenim almadım. Daha sonra kadroya çağrılmasına çok sevindim. Her maçta süre aldı ve sonunda golünü de attı. Hem kulübümüz için hem kendisi çok çok büyük bir değer oldu” diye konuştu.

Antalyaspor’un Türkiye Kupası’na verdiği önemi hatırlatan Nuri Şahin, “Fikstürümüz çok zor ama kolay maç ve deplasman yok. Her maça inanılmaz kaliteli hazırlanmamız lazım. Manisa maçına da aynı şekilde hazırlanıyoruz. Çünkü kulüp olarak bu kupaya da çok değer veriyoruz. Haftalardır onların maçlarını izliyoruz. Manisa maçında kadronun genişliğini kullanacağız. 7 günde 3 maç oynayacağız” dedi.

Yabancı oyuncu ile ilgili soruları yanıtlayan Şahin, “Bu konuda çok acı çeken bir hoca değilim çünkü kaliteli yerli oyuncumuz fazla. Yabancı oyuncu konusu tamam ama saha içerisindeki değişikliğe karıştığı zaman zorluklar yaşanıyor. Yabancı oyuncu konusuna karşı değilim ama kısıtlamaya kesinlikle karşıyım. Geçen sezon biz de Kayseri ile oynadığımız mücadelede sıkıntı yaşadık. Bir oyuncumuz sakatlandıktan sonra değişikliğe gitmek zorunda kalmıştık. Kısıtlamaların çok faydalı olduğunu düşünmüyorum” şeklinde cevap verdi.

Dünya Kupası’nda Arjantin ile Fransa arasında oynanacak final karşılaşması ile ilgili konuşan Nuri Şahin, “Ben, Messi’nin Dünya Kupası’yla bir fotoğrafını görmek isterim. Ronaldo da Messi de inanılmaz seviyede. Oğlum Messi’nin kazanmasını hiç istemiyor. O Messi ile Ronaldo’nun kıyaslamasında Messi’nin bir adım önde olmasını istemiyor. İkisi aynı seviyede kalsın istiyor. Eşim tamamen Fas’ı destekledi. Güzel bir final olsun ama Fransa 2018’de aldığı için Messi’nin de özellikle bu turnuvada sergilediği performanstan dolayı Arjantin’in almasını istiyorum” dedi.