Groenendijk: “Dönüm Mücadelesinden Galip Ayrıldık”

Teknik sorumlu Alfons Groenendijk, uzun zaman sonra alınan galibiyeti değerlendirdi.

Groenendijk: “Dönüm Mücadelesinden Galip Ayrıldık”
21 Ekim 2022 22:54

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada ihtiyaçları olan galibiyeti alarak sahadan üç puanla ayrıldıklarını söyledi.

İstanbulspor mücadelesinin tam olarak ihtiyaçları olduğu gibi bir dönüm mücadelesi olduğunun altını çizen Alfons Groenendijk, “İki hafta önce Konyaspor maçında son dakikada yediğimiz golle oyuncularımızın soyunma odasında yaşadığı hayal kırıklığı ve moral bozukluğunun tam tersini bugün bu maçta yaşadık. Maçtan önce de belirttiğim gibi, mükemmel çalışma arzusu gösteren bir oyuncu grubumuz var. Sadece bu kaliteyi sahaya yansıtmak kalıyordu. Son dönemdeki şanssızlıklar ve alınan kötü sonuçlar, özgüven kaybına yol açtı. Mesela bu yüzden bugün orta sahada çok gereksiz top kayıpları yaptık. Bu da takımı mental olarak düşürdü. Ancak sahada bugün daha iyi bir reaksiyon gösteren takım vardı.” dedi.

İstanbulspor mücadelesini şanslarının yardımıyla kazandıklarını da söyleyen Groenendijk, “Alanyaspor maçında olduğu gibi kornerde uyuduk ve bu şekilde golü yedik. İstanbulspor’un attığı gol, geçen haftadan ders almadığımızın göstergesiydi. Bu maçı biraz da şansın yardımıyla kazandık. Bunu inkar edecek değilim. Son dakika golleri her zaman şans faktörünü içerir.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon sergilenen performansın oldukça altında kaldıklarını kabul eden Alfons Groenendijk, “Geçen sene ligde bitirdiğimiz konum ve sergilenen oyun o kadar yüksek ki buna karşılık vermemiz gerekiyor. Maalesef bunun altında kalarak ezildik. Bugün biraz daha özgüvenli oynamamız gerekiyordu. Artık buna cevap vereceğimizi umuyorum. İlk yarıda elimize birçok fırsat geçti ama geçtiğimiz maçlardaki hikayenin aynısı tekrarlandı, bu fırsatları cömertçe harcadığımız için maçı bu duruma soktuk. Takımın kalitesinden şüphe duymuyorum. Oyuncu grubunun hafta içi sergiledikleri çalışma ortamını sahaya yansıdığı zaman sonuçlar gelecek.” diyerek sözlerini noktaladı.