Yanal: “Daha da Gelişeceğimizi Düşünüyorum”

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından alınan bir puanı değerlendirdi.

Yanal: “Daha da Gelişeceğimizi Düşünüyorum”
2 Ocak 2021 21:48

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, alınan bir puanın kendileri için olumlu olduğunu söyledi ve İstanbul’da mağlup olmama senaryosuna ayak uydurduklarını aktardı.

Sözlerine ligin uzun bir maraton olduğunu söyleyerek başlayan Ersun Yanal, “Lig, çok uzun bir maraton. Özgüven önemli fakat oynadığınız futbolun hücum ve savunma kısmını birlikte oynayabilmek daha da önemli. her ikisini birlikte oynayabilmek en büyük dileğimiz ama bazen özgüveni kazanmak için tek taraflı oynamak gerektiği zamanlar da oluyor. futbol, her hafta değişen ve değişimleri çok fazla olan bir oyun. Bu yüzden toplum, hayatı okurken futboldan örnekler alarak okunmasını çok sever. Bu değişimleri güzel bir sonuçla değerlendirerek gitmek çok önemliydi.” dedi. 

Antalyaspor’un iyi futbol oynayan ve güçlü bir Galatasaray’a karşı hücumda daha iyi organize olmayı başarabilmesi ve yetenekli oyuncuların devreye gireceği bir hamle şansı olması halinde skoru değiştirebileceğini de sözlerine ekleyen Yanal, “2021 yılına girdik. İyi bir başlangıç olsun. Oyun disiplini yüksek, oynadığı oyun ile plana sadık bir takım geliştirerek devam etmek en büyük arzum. Çarşamba, pazar, kupa derken hiç ara vermeden oynuyoruz. Gelişmek için ortam, ortam için de zaman problemi yaşıyoruz. Bunları da halledersek daha da gelişeceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Futbolda alınan skorlara ve fikstüre bağlı olarak her maçın bir senaryosu olduğunu da dikkat çeken Ersun Yanal, “Bugünkü maçın senaryosunda burada mağlup olmamak, iyi bir duruş sergilemek vardı. Böyle futbol oynayacağımızı söylemek istemiyorum. Futbolun iyi ve pozitif yönlerini oynamaya çalışıyoruz. Ancak futbol oynamaya çalışan bir rakibe karşı golü yakalamak adına yaptığımız planı tutturamasak da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.