Groenendijk: “Bu Hatalarla Maç Kazanmak Mümkün Değil”

Teknik sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından alınan mağlubiyeti değerlendirdi.

Groenendijk: “Bu Hatalarla Maç Kazanmak Mümkün Değil”
14 Ekim 2022 23:00

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından yaptığı açıklamada yenen basit gollerden şikayet ederken, bu golleri yemeye devam ettikleri takdirde galibiyet almalarının zor olduğunun altını çizdi.

Alfons Groenendijk, “Hepimiz çok üzgünüz ve hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kazanmak için geldiğimiz maçta yenildik. Maça iyi başlamıştık, maçın başında yüzde yüzlük iki fırsat ayağımıza geldi ama yine bunları harcayarak maça başladık. Bundan sonra aynı hikaye yeniden yazılmaya başladı. İlk yarının sonunda herkesin görevini ve sorumluluğunu bildiği duran toptan basit bir gol yedik. Basit golün altını çiziyorum çünkü duran toplarda çok iyi analiz yapıp herkese tek tek ne yapmaları gerektiğini söylememize rağmen basit goller yemeye devam ediyoruz.” dedi.

Bu oyunla galip gelmenin de zor olduğunu söyleyen Groenendijk, “Rakibe göre daha iyi oynadığımızı düşünüyorum. Beş altı gol atıp farka gideceğimiz maçta bu duruma düştüğümüz için kendimizi sorgulamamız gerekiyor. İyi analiz yapıyoruz, oyunculara tüm bilgi birikimimizi anlatıyoruz. Ancak bu tip hatalarla, böyle maç oynamayla maç kazanmamız mümkün değil. İyi oynayabiliriz, her şeyimizi sahaya verebiliriz ancak bu basit gollerle maalesef galibiyet gelemez. Bu şekilde gidersek, sahaya galibiyete yeterli bir futbol yansıtamamış oluruz.” şeklinde konuştu.

Antalyasporlu oyuncuların ikinci bölgede yeterli desteği alınıp alınmaması sorusunu da cevaplayan Groenendijk, “Birkaç oyuncuyu suçlamaktansa bu duruma tüm takım olarak bakmalıyız. Bu maç itibariyle bir ya da ikinci maçına çıkan oyuncularımız var. Cezalı ve sakat oyuncumuz çok. Maçı kazanmak için nelerden vazgeçmeli ve neleri göze alabilmeliyiz? Ölümüne defans yapmak, gol yememek ve yediğimizden fazla gol atmaya ne derece cevap verebiliyoruz, takım olarak bunları sorgulamalıyız.Kötü oynadığımızı düşünmüyorum ama yeterli skor üretemeyince maalesef puan çıkaramıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

ETİKETLER: