Yanal: “Böyle Bir Maçı Kazanmak Çok Önemli”

Teknik Direktör Ersun Yanal maçın ardından son dakikalarda gelen galibiyeti değerlendirdi.

Yanal: “Böyle Bir Maçı Kazanmak Çok Önemli”
25 Eylül 2021 19:01

Teknik Direktör Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı açıklamada alınan galibiyeti, genç oyunculara verdiği süreyi ve maçın ardından oyuncularla birlikte taraftarlara gitmelerini değerlendirdi.

Ersun Yanal, “Oyunun başından beri baktığınız zaman oyuncularımızın becerisinin yüksek olmasına rağmen topu çizgiden geçirememesi, onların birkaç haftadır süregelen streslerine bağlıydı. Çünkü iyi bir oyun ortaya koyuyorduk. Yediğimiz 10 golün altı tanesi son dakikada yediğimiz ve gereksiz gollerdi. Oyunumuzun karşılığını alamıyorduk. Bu da gerginlik yaratıyordu.” dedi .

Maç içinde rakibin sergilediği oyunun kendi lehlerinde bir oyun olduğu da belirten Yanal ,”Rakibimizi istediğimiz gibi, bizim çok rahat oynayabileceğimiz oyun tarzında yakaladık. Çok geniş alanlar vardı. Bu alanlarda dahi becerilerimizi ortaya koyamadık. Böyle bir maçı kazanmak çok önemli. Çünkü ben 3 puandan çok takımın özgüveni ve yapabileceklerine odaklanmış durumdayım. Bütün bunların hepsi, skordan çok burada yaşanacak hedeflere ulaşılması için mesai ve çabaya karşılık olan sevinçtir” diye konuştu.  

Antalyaspor’daki hedefleri ve genç oyunculara da değinen Yanal, “Çok genç oyuncumuz var. Bu oyuncularımızı sahada görmek ve onlara süre vermek, onların da aldıkları süreyi en iyi şekilde kullanacakları gelişimi sağlamak amacındayım. Antalyaspor’un geleceği açısından çok önemli riskler alınıyor ve bu riskler yönetilmeye çalışıyor. Buna değecek birçok oyuncu, alınacak riskler ve yaratılacak çok büyük bir etki, çok büyük bir oyuncu grubu var. Bu oyuncu grubu eninde sonunda Antalyaspor’a çok büyük kazançlar getirecek.” ifadelerini kullandı.

 Maçın ardından oyuncularla birlikte taraftara gitmesine de açıklık getiren deneyimli çalıştırıcı, “Tribünlere gitmek, oyuncularımızın talebiydi. Oyuncularımızla beraber üzülüyoruz, beraber sevindik. Maç sonunda hep beraber galibiyet kutlamasını yaptık. Bu iş taraftarsız olmuyor. Ama takımlarına sahip çıkacak duruşu bu oyuncular hak ediyor ve bekliyor.” şeklinde konuştu.