Groenendijk: “Bir Puan Memnun Edici”

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, alınan bir puanı değerlendirdi.

Groenendijk: “Bir Puan Memnun Edici”
6 Şubat 2022 22:31

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından beraberliği değerlendirirken, Beşiktaş karşısında alınan bir puanın değerli olduğunu ve alınan bir puandan memnun olmaları gerektiğini söyledi.

0-0’lık sonucun kendileri adına kabul edilebilir olduğunu söyleyen Alfons Groenendijk, “Sonuçtan memnunuz diyebiliriz. Bir puandan memnunuz. Takım çok iyi mücadele verdi, artık puan veya puanların ne kadar önemli olduğunun farkına vararak buna göre savaştılar. Çok iyi bir taraftara sahip bir rakibe karşı oynadık, taraftar rakibimiz için itici bir güç oldu. Bu bizi bir kat daha zorladı. Beşiktaş gibi taraftar desteği ile oynayan bir rakibe karşı kazanmak kolay değildi. Çok kaliteli ayaklara sahip rakibe karşı oynadık. İlk yarı memnun eden bir oyun oynadığımızı düşünüyorum. Fırsatlar yakaladık ancak kullanamadık. Golsüz devam eden maçta rakibin ikinci yarıda yedek kulübesini kullanmasını bekliyorduk, öyle de oldu. Bizi baskı altına almaya çalıştılar, oyunun bir bölümünde de bunu başardılar. Özellikle son 25 dakika bizim açımızdan çok zorlayıcıydı.” dedi.

Yeni transferlerin performansına da değinen Groenendijk, oyuncuları kutlarken, “Son haftalarda hayal kırıklığı yaratan bir takım olarak Beşiktaş karşısına geldik. Üç puan almak kolay değildi. Aramıza yeni katılan oyuncuların yorgunluk göstermelerini bekliyorduk. İkinci yarı bir bölümden sonra onları oyundan çıkarmak zorunda kaldık.  Luiz Adriano perşembe günü geldi, gelir gelmez bu maça çıkıp performans gösterdi. Tebrik ediyorum. Birkaç hafta içinde daha fit hale geldiğinde çok daha iyi olacak ve bize puanlar getirecektir.” ifadelerini kullandı.

Hafta içi kupada oynayacakları Hatayspor ve cumartesi günü iç sahada oynayacakları Fatih Karagümrük maçının önemine de değinen Groenendijk, “Kupada Hatayspor ve ligde Karagümrük olmak üzere çok kritik iki maçımız var. Ondan sonraki haftalarda daha kritik maçlara çıkacağız. Bu maçtaki gibi devam ederek gol yemeden maçları bitirmemiz lazım, buna gol atmayı da eklersek istediğimiz üç puanı hanemize yansıtacağız. Umarım üç puan hasreti en kısa zamanda biter ancak bu bir süreç meselesi” diyerek sözlerini noktaladı.