Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi

FTA Antalyaspor, TFF Hukuk Müşavirliği’nce Gaziantep FK maçının ardından PFDK’ya sevk edildi.

Antalyaspor PFDK’ya Sevk Edildi
20 Ekim 2020 19:44

TFF Hukuk Müşavirliği, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevkleri açıkladı.

Alınan kararlara göre Fraport TAV Antalyaspor, Gaziantep FK mücadelesinin son düdüğünün ardından yaşanan olaylar sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9. maddesinin 3. bendinden PFDK’ya sevk edildi.

Öte yandan maçın ardından Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica’nın ettiği hakaretlere tepki gösteren Murat Süğlün ve Servet Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Ersan Adem Gülüm sürekli maske takmadığı, Sidney Sam de rakibine yaptığı hareketin ardından Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi.

TFF Hukuk Müşavirliği tarafından alınan kararlar şu şekilde:

Fraport TAV Antalyaspor Kulübü’nün 18.10.2020 tarihinde oynanan Fraport TAV Antalyaspor – Gaziantep Futbol Kulübü Süper Lig müsabakasındaki “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9/3 maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,

Fraport TAV Antalyaspor Kulübü idarecisi Emin Murat Süğlün’ün aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9/3 maddesi uyarınca ile 18.10.2020 tarihinde medyada yaptığı “sportmenliğe aykırı açıklamaları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

Fraport TAV Antalyaspor Kulübü görevlisi Servet Çavuşoğlu’nun aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 9/3 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

Fraport TAV Antalyaspor Kulübü futbolcusu Ersan Adem Gülüm’ün aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine,

Fraport TAV Antalyaspor Kulübü futbolcusu Sidney Sam’ın aynı müsabakadaki “kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 19.10.2020 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.



Futbol Disiplin Talimatı

38. Madde: Basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklamalarda bulunan; açıklamaları ile TFF’nin saygınlığını zedeleyen, futbolun değerini düşüren, sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden, taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette beyanlarda bulunan, spor müsabakalarının taraflarını, spor kulübü veya TFF yöneticilerini rencide edebilecek ya da bu kişilere husumet duyulmasına neden olabilecek şekilde açıklamada yasaktır. Kulüplerin yöneticilerine ihtar; en fazla 120 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 30.000.-TL’den 140.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TL’den 65.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 10.000.-TL’den 25.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 5.000.-TL’den 10.000.-TL’ye kadar para cezası verilir. 

43. Madde: Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir.

46. Madde: Futbol ile ilgili mevzuat hükümlerini, TFF düzenlemelerini, futbol oyun kurallarını ihlal eden kişi veya kulüpler, bu hususta ayrı ceza hükmü bulunmadığı takdirde bu talimatta belirlenen disiplin cezaları ile cezalandırılır.

52. Madde: Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir. 

COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat

7/11 Madde: Stadyuma girişlerde maske takılması zorunludur. Maskesi olmayan kişiler stadyuma giriş yapamaz. Müsabaka esnasında; saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunludur. Oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorundadır.

9/3 Madde: Protokol tribününde yer alacak kişilerin test yaptırma zorunluluğu olmamakla birlikte iş bu talimatta belirtilen sağlık ve sosyal mesafeye ilişkin tüm kurallara uymaları zorunludur. Bu kişiler stadyumun diğer alanlarına akredite edilemezler, protokol tribünü veya protokol tribünü olarak kullanılan alanlar hariç olmak üzere, akredite alanlara ve soyunma odalarına giremezler. Protokol tribününde yer alan kişilerin akredite alanlara girmeleri halinde 60 günden az olmamak üzere hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 100.000 TL’den 300.000 TL’ye, TFF 1. Lig kulübü yöneticileri için 50.000 TL’den 150.000 TL’ye kadar, TFF 2. Lig kulübü yöneticileri için 25.000 TL’den 75.000 TL’ye kadar, TFF 3. Lig kulübü yöneticileri için 12.500 TL’den 37.500 TL’ye kadar para cezası verilir.