Antalyaspor Andrea Poli’yi Açıkladı

Antalyaspor, Andrea Poli transferini açıkladı.

Antalyaspor Andrea Poli’yi Açıkladı
22 Temmuz 2021 23:38

Fraport TAV Antalyaspor, Andrea Poli ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını yayınladığı bir video ile duyurdu.

İki parça olarak çekilen videonun ilk bölümünde Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda Antalyaspor atkısıyla poz veren Andrea Poli, “Merhaba Antalya, #bizAntalyasporuz” ifadelerini kullandı. 7 Mehmet’te çekilen videonun ikinci bölümünde spagetti servisi yapılan İtalyan oyuncunun bunun yerine köfte piyaz istediği ve “Önce kırmızı-beyaz, sonra köfte piyaz” mesajıyla videonun bittiği görüldü. 

 Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine ise Asbaşkan Ramazan Karabulut katıldı. 

Asbaşkan Ramazan Karabulut, Fraport TAV Antalyaspor’un bu sezon 10. dış transferini gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Bu sezon bir transfer için 10’uncu kez futbolseverlerin ve taraftarımızın karşısındayız. İtalya’da 300’ün üzerinde üst düzey maç oynamış, Inter, Milan gibi kulüplerin formasını terletmiş, İtalya A Milli takım formasını giyme başarısını elde etmiş Andrea Poli ile 3 yıllık sözleşme imzalıyoruz. Antalyaspor’a ve kendisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Andrea Poli ise Antalya’da olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Herkese merhaba. Benim için burada bulunmak büyük bir onur ve zevk. Hayatımdaki yeni bir maceraya başlayacağım için mutlu ve heyecanlıyım. Forza Antalyaspor” diye konuştu. Transferin gerçekleşmesi için herkesin önemli bir çaba harcadığını anlatan merkez orta saha oyuncusu, “Öncelikle sayın başkana, yönetim kurulu üyelerine ve buradaki herkese bana bu şansı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Umuyorum ki burada takım olarak kazanabildiğimiz kadar çok maç kazanırız” ifadelerini kullandı.

Andrea Poli, atılan resmi imzaların ardından Antalyaspor’un Afyonkarahisar’daki kampına katılmak üzere hareket etti.

Geçtiğimiz sezonu Bologna formasıyla tamamlayan Andrea Poli, 19 maçta forma giyerken 426 dakika sahada kaldı. 

Serie A kariyerinde 300 maça çıkan 31 yaşındaki İtalyan oyuncu, bu karşılaşmalarda 15 gol atıp 9 asist yapma başarısını gösterdi. 6 kez İtalya Milli takımı forması da giyen Poli; ACD Treviso, Sampdoria, Sassuolo, Inter, AC Milan ve son olarak Bologna formalarını giydi.