Groenendijk: “Antalyaspor Adına Garip Bir Maç Oldu”

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, maçın ardından alınan bir puanı değerlendirdi.

Groenendijk: “Antalyaspor Adına Garip Bir Maç Oldu”
19 Nisan 2023 19:38

Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, kendileri için üç kez geriye düşüp üç kez geri geldikleri garip bir maç oynadıklarını söylerken, iç saha ile deplasman performansları arasındaki uçurumu bir an önce kapatmaları gerektiğini söyledi.

Alfons Groenendijk, yaptığı açıklamada “Bizim açımızdan çok garip bir maç oldu. Bu maçtan puan ve skor anlamında beklentim çok fazlaydı, açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum. Maça iyi başlamadık. Hızlı pas yapamadık ve oyunun ritmini artırmadığımız için pozisyonlara giremedik. Hata kovalamaya yönelik bir planı olan rakibe karşı bu hataları yapan bir Antalyaspor vardı sahada. Bu yapılan hatalarda yenen goller karşısında üç kez geriye düştük.  Olumlu taraf ise üç kez geriye düşmemize rağmen geri gelmemizdi. Dördüncü golü atmak için zamanımız yetmedi. Bu durum, bizim açımızdan pozitif olan taraftı” dedi.

Deplasmanda dokuz maçtır kazanamamalarına da dikkat çeken Groenendijk, “Deplasman ile iç saha performansı arasındaki uçurumu kapatma zamanı gelmişti. Daha sıkı çalışmalı, çok daha iyi futbol oynamalı ve toplu oyunda daha net pozisyonlara girip topun değerini bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Son dakikada gelen penaltı golüyle bir puanla yetinmek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekleyen Groenendijk, “Bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Bunun için sevinçliyiz ancak Sivasspor maçında sahaya çok daha fazlasını yansıtıp iç saha performansını devam ettirip üç puanla yolumuza devam edeceğimizi ümit ediyorum.” şeklinde konuştu.