Adana Demirspor 2 – 0 Antalyaspor

Antalyaspor, Adana deplasmanından puansız ayrılarak deplasman fobisini devam ettirdi.

Adana Demirspor 2 – 0 Antalyaspor
18 Mart 2023 18:00

Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Adana Demirspor’a konuk oldu.

Maça iyi başlayan, ilk 20 dakikada pozisyonlar da bulan Antalyaspor, 33 ve 45+2. dakikada kalesinde gördüğü gollerle ilk yarıyı geride tamamladı.

Mücadelenin ikinci yarısında kötü oyununu sürdüren ve pozisyon üretmekte zorlayan Antalyaspor, Adana Demirspor’a 2-0 mağlup olarak deplasmanda galip gelememe serisini sürdürdü.

57. dakikada sarı kart gören Veysel Sarı, bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. Veysel, Arabam.com Konyaspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

Bu mağlubiyetle 28 puanda kalan Antalyaspor, Milli aradan sonra oynanacak olan Süper Lig’in 27. haftasını pas geçecek ve 28. haftada Arabam.com Konyaspor’un konuğu olacak. Mücadelenin tarih ve saati ilerleyen günlerde açıklanacak.

MAÇ BİLGİLERİ

Stadyum: Yeni Adana Stadyumu

Hakemler: Bahattin Şimşek, Kamil Çetin, Bilal Gölen

Adana Demirspor: Ertaç, Svensson, Mert, Semih, Rodrigues, Ndiaye (90+’ Morel), Stambouli, Yusuf (72′ Onyekuru), Akintola (87′ Gulbrandsen), Emre, Cherif (72′ Gökhan)

FTA Antalyaspor: Helton, Bünyamin (72′ Ghacha), Veysel, Emrecan, Güray (86′ Cemali), Fredy (61′ Bertuğ), Ufuk, Floranus (46′ Nakajima), Ndao (61′ Ömer), Larsson, Haji

Goller: 33′ Emre, 45+2′ Cherif (Adana Demirspor)

Sarı Kartlar: Mert (Adana Demirspor)  Veysel, Ömer (Antalyaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

7′ Larsson’un sağ kanattan ortasında ceza sahasında Wright’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin dışarı çıktı.

15′ Orta sahada topu bir anda önünde bulan Wright kaleye uzak mesafeden şutunu çekerken, meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti.

27′ Wright’ın ceza sahası dışında sert şutunda kaleci Ertaç topa hakim oldu.

33′ Yusuf Sarı ceza sahası dışından şutunu çekerken top savunmadan sekti. Seken topu önünde bulunan Emre Akbaba düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

45+2′ Sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı şutunu çekti, top savunmadan sekerek Cherif Ndiaye’nin önünde kaldı. Cherif Ndiaye’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0

Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. 

55′ Yusuf Sarı’nın ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta kaleci Leite son anda topu kornere çeldi.

56′ Kullanılan köşe vuruşunda Cherif Ndiaye, Veysel Sarı ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Bahattin Şimşek VAR’dan gelen uyarı sonrası pozisyonu izleyerek penaltı kararı verdi.

59′ Penaltı noktasının başına geçen Cherif Ndiaye’nin şutunda kaleci Leite gole izin vermedi.

66′ Sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde Güray Vural’ın şutunda kaleci Ertaç topu kontrol etti.

83′ Onyekuru’nun pasında ceza sahası önünde Emre Akbaba’nın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

86′ Emre Akbaba ile verkaç yapan Onyekuru’nun kaleci Leite ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda top yandan dışarı gitti.

Mücadele ev sahibin 2-0 galibiyetiyle sona erdi.