Sevgiliden Sevgiliye Üç Puan

Levent Sağlam yazdı…

Sevgiliden Sevgiliye Üç Puan
20 Ağustos 2019 08:55

Sezon bittikten sonra en çok merak edilen, kimlerin gidip kimlerin kalacağıydı.

Dün Göztepe maçının sonuna kadar da böyle oldu. Galibiyet var doğru fakat bugün kalkınca yine merak edilen şey, transfer yapılıp yapılmayacağı.

Bunu sadece ben söylemiyorum, Bülent Hoca da haftalar önce söyledi.

Bence dünkü en büyük artımız ,ilk 11’de oynayan futbolcuların uzun süredir yan yana oynamaları ve yeni transferlerin de geçen yılki oynayan oyuncularla beraber idman yapmaları, hazırlık dönemi geçirmeleriydi.

Transfer çalışmaları sezon bitiminde, daha önce belirlenmiş futbolcularla görüşülerek başlar sezon öncesi kamp dönemine yetişir ya da sezonun başlamasına yakın yetişir. Eğer bu süreci aşar isek, istediğimiz futbolcuyu bulmak zor olur. Zaten iyi olanlar çoktan transfer olmuştur. Diğer şansın ise devre arasına kalır ki o dönemde de kulüplerinde oynamayan veya oynayıp da pahalı olan futbolculara kalırsın.

Göztepe maçına gelirsek;

  • Kale ve dörtlü savunma her zamanki gibi güven verdi. Bahadır geçen yıla göre kendini toplamış ve böyle oynarsa geçen yılki Beşiktaş maçını hafızalarımızdan sildirir.
  • Celustka’ya gelince, bir takım düşünün tabir-i caizse futbolcunun etinden sütünden yararlanıyor. Stopere koy, sağ bek, sol bek…
  • Maşallah, Ruud Boffin’e ben şapka çıkartırım.
  • Gelelim Savunma Bakanına Diego’ya… 14 Ağustos 2015’te Eskişehir’den geldiği zaman yaşı 29’du. Şu an ise 33 yaşında. Herkes “çok yaşlı” dedi, “ağır” dedi.
    Ceza  sahasına gir, kafa vur, gol at. Frikik olsun, kullan, gol at. Savunmayı topla, ilk atakları sen başlat, asist yap. Alkışlar sana Diego
  • Nazım’a gelinc,e iyi bir sağ açık bence. Zaten bize geldikten sonra sağ bek oynamaya başladı diye biliyorum. İyi çıkıyor fakat çıktıktan sonra top kayıplarında Nazım’ın bölgesinden kontra yiyoruz. Rakip takımlar genellikle bizim sağımızdan yükleniyor, bu bölgeye bence bir çözüm bulunmalı Motta-Sakıp örneği gibi.
  • Ufuk Akyol, genç ve tecrübeye ihtiyacı var. Dün bir şeyler yapmaya çalıştı ama zamana ihtiyacı var. Belki Chico olabilirdi, o da teknik heyetin bileceği bir şey.
  • Charles, Hakan, Doğukan, Serdar, Aatıf ise her zamanki gibi mücadele verdiler. Birkaç hafta sonra daha iyi olurlar diye düşünüyorum.
  • Maça bir gün kala Doukara’nın maç kadrosuna alınmadığını gördük. Sosyal medyada da değişik yorumlar okuduk. Bu tip olaylar her sezon yaşanıyor, alıştık artık. Yerine genç Mukairu oynadı. Mukairu’nun fizik olarak daha zamana ihtiyacı var.

Lige 3 puanla başladık, çok önemli bir 3 puandı zira rakibimizden aldık.

Bundan sonra bizim için önemli 5 maç daha var. Ondan sonra fikstür gereği zor haftalar başlıyor.

Ama yine de ne şekilde olursa olsun, TRANSFER ŞART!