Şehrini Destekle

Bu hafta hem bizim açımızdan hem de rakibimiz Rizespor açısından önemli bir maçtı …

Şehrini Destekle
15 Mart 2017 08:25

Bu hafta hem bizim açımızdan hem de rakibimiz Rizespor açısından önemli bir maçtı. Onlar açısından küme düşmemek, bizim açımızdan da üst sıralardan kopmama ve Avrupa Kupası iddiamızı devam ettirmemiz için kazanmamız gereken bir maçtı.

Zor geçmesini beklediğim maçın ilk devresi rahat geçip 2-0 önde kapattık ama ikinci devre apayrı bir maç oldu. Özellikle Rizespor’da Kweuke çekindiğim oyuncuların başında geliyordu ama etkisiz kaldı. İkinci devre Rizespor baskılı başladı. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra baskıyı arttırdılar. Çok gereksiz şekilde geriye çekildik. Rakip golü buldu. İkinci golü de bulabilirlerdi, girdikleri pozisyonları değerlendirmediler. Kaleci Ferhat’ın kritik kurtarışları vardı. Özellikle Özgür Çek’in frikiğini müthiş çıkardı, Fornezzi olsa kalede bence gol olurdu.  Rizespor baskılı oynarken kontra ataktan fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik. Charles’ın karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyon vardı ki onu gol yapsa maç orada bitecekti. Öyle ya da böyle kazanmasını bildik. İyi futbolun değil de kazanmanın önemli olduğu haftalarda kritik bir deplasmandan 3 puanla döndük.

Taraftar gruplarımız toplamda 3000 km’lik yola aldırış etmeden sadece bir 90 dakika için otobüsle 4 gününü arma uğruna feda ettiler. Bu takdire şayan bir hareket. Ben bir arkadaşımla Rize’ye uçakla seyahat ederken, havada bir buçuk saat uzun gelirken onlar yolda günlerini geçirdi. Helal olsun hepsine.

Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var, çok zor bir maç olacak. Rakibimiz formda. Hafta içi Avrupa Ligi maçı oynayacaklar ve bizim maça yorgun çıkabilirler. Bu maç bir hesap kesme maçı. Sezonun ilk yarısında hakemin de etkisiyle 3-0 kazandıkları maçta bütün Beşiktaş tribünleri “Antalya kümeye” diye bağırmıştı. O zaman ligin dibindeydik, şimdi yukarılara doğru oynayan takımımız var. Geçen sezon stadımızın açılış maçında ortada hiç bir şey yokken deplasman tribününden Beşiktaşlılar hep bir ağızdan Antalyamıza ve Antalyaspor’umuza küfür etti. Bunları unutmak mümkün değil. Eto’o olaylarını hiç söylemiyorum bile.

Bilet fiyatları stadın dolması açısından güzel ama sırf Beşiktaş gelecek diye hayatında maça gitmemiş insanlar Antalyaspor Passolig’i çıkartıp bizim tribünlerimize girecek. Bu şehirde yaşıyorsun, bu şehrin ekmeğini yiyorsun ama bu güzel şehrin takımını değil de sırf başarısı için stadını görmediğin İstanbul takımını tutuyorsun. Biz sizin gibi şampiyon takım tutmuyoruz. Tuttuğumuz takımı şampiyon yapmaya çalışıyoruz. Siz sefasını sürersiniz ama biz bu cefayı çekmeyi göze aldık, yüreğimizi koyduk ortaya. İşte aramızdaki en büyük fark bu.

Elini vicdanına koy, “ŞEHRİNİ DESTEKLE!