Sandro Raniere

Gençlerbirliği maçında da hiç şüphesiz sahanın en iyisiydi. Mücadele ettiği Gençlerbirliği takımının oyuncusuna nefes aldırmadı ve yüzünü kaleye dönmesini engelledi …

Sandro Raniere
12 Nisan 2017 08:29

Gençlerbirliği maçı gelecek senemiz için çok önemli bir maçtı. Akhisar Belediyespor maçında kaybedilen puan ve puanları lig sonunda arayacağız. Ligde bir duruşumuz olur ve seneye hedefimizin ne olacağını belli edeceksek, bir karakter sergilememiz gerekmekteydi.

Rıza Hoca takımın başına geldikten sonra  bir oyun karakterimiz oluştu. Bu karakter bizi seneye Avrupa Kupaları’na götürecek bir karakterdi. Akhisar Belediyespor maçını almış olsaydık, bu karakterin üstüne çıkacaktık.

Gençlerbirliği maçına futbolcu arkadaşlar ayakları kayarak başladı. İlk yarıda düşe kalka oynamaya başladılar. Maçta Sakıb, Zeki ve Deniz kardeşlerim oyunun içine giremedi. İçinde olmuş olsalardı maçı çok farklı şekilde bitirmiş olurduk. Sol bekimiz Sakıb bu maçta hücumu kendi sahasına doğru yaptı. Sakıb Aytaç’a Rıza Hoca ne kadar daha sabredecek, merakla bekliyoruz. 3-4 maçtır kendisi sahada yok. Bu maçta da sahanın en kötüsüydü. Olumlu hiçbir hareketi yoktu maçta.

Kayserispor maçında oyuna sonradan girmişti ve tek başına orta sahayı ele almıştı. Konyaspor maçında dokuz kişi kaldığımızda oyuna girdikten sonra Konyaspor takımına göbeği tek başına kapatmış, atak yapmalarını engellemişti. Gençlerbirliği maçında da hiç şüphesiz sahanın en iyisiydi. Mücadele ettiği Gençlerbirliği takımının oyuncusuna nefes aldırmadı ve yüzünü kaleye dönmesini engelledi. Evet, bahsettiğim isim Sandro Raniere. Geçirdiği sakatlıktan sonra eski formunu yakalarsa Türkiye’de tutmamız çok zor.

Sandro Raniere… Brezilyalı futbolcuların içinde hep farklı bir tutku vardır; futbol tutkusu.  Oyunu iliklerine kadar hissederler. Sandro, İngilizlerin tabiriyle “Ball Winning Midfielder” yani savaşçı orta sahadır. Defansif bir orta saha olduğunu biliyoruz. O halde defansif yönlerinden bahsedelim.

Sandro, takımının savunma yapmasına çok yardımcı olur. Gerek müdahaleleri, gerek adam markajı, gerekse pozisyon almasıyla her türlü takım savunmasını yapar. Adam takibi ve pozisyon alma özellikleri oyuncumuzda mevcut. Markajı, özellikle gölge markajı çok iyi yapıyor. Ligimizde kesinlikle fark yaratacak. Top kapma ustamız defansif olarak çok ama çok etkili. Özellikle ligimizde rakip hücumcuların korkulu rüyası olacaktır.

Bu arada “Top kapma ustası” dedim, bunu biraz açmak gerek. Top kapma ustası tabii ki  top kaparak olunur. Kısaca yatarak, vücudunu koyarak, müdahale ederek, pozisyon ne gerektiriyorsa onu yaparak top kapıyor. Mücadeleci, savaşçı, hırslı, agresif ama bu sertliği yeterli düzeyde. Yani rakibin ayağını ele verecek türde değil. Şunu belirteyim, agresifliğine rağmen çok iyi bir artısı var, kariyerinde hiç kırmızı kart görmedi.

Önümüzde çok önemli bir Trabzonspor maçı var. Kazanan Avrupa Kupası için avantaj elde edecek. Beşiktaş maçındaki atmosferi bu maçta da yaşamak istiyoruz. Olacağına da inanıyorum. Bu maçtan da alnımızın akıyla çıkacağımıza eminim. Sadece Sakıb atağı rakip sahaya yapsın. Kendi sahasına yaparsa işimiz zor.