Sahada Bulabilene Aşk Olsun

Sahada futbol adına hiçbir şey sergileyemeyen, kaleye şut atmaktan aciz, korner atışı bile kullanamayan bir Antalyaspor…

Sahada Bulabilene Aşk Olsun
14 Mayıs 2019 08:55

Takımımız ligde oynadığı son müsabakada evimizde bir alt lige düşmeme mücadelesi veren Bursaspor’a 1-0 mağlup oldu.

Maçta alınan skordan öte sahaya konmayan mücadele ve futbol hepimizi rahatsız etti.

Akhisar deplasmanında mücadele ederek alınan 3 puandan sonra takım lige resmen havlu attı. Son 3 haftada oynanan Erzurumspor, Göztepe ve Bursaspor müsabakalarında takımı sahada bulabilene aşk olsun. Sahada futbol adına hiçbir şey sergileyemeyen, kaleye şut atmaktan aciz, korner atışı bile kullanamayan bir Antalyaspor…

Son iki karşılaşmada anlamsız bir şekilde rakiplerine arkadan yaptıkları müdahale ile kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakan futbolcular…

Tüm bunları engelleyecek, saha içinde müdahale edecek olan kişi ise teknik direktör Bülent Korkmaz ve ekibi…

Bülent Hoca 41 puan hedefinden sonra takım üzerindeki etkisini tamamen kaybetmiş olacak ki, maç sonu yapılan röportajda söyleyecek kelime bulamıyor. Taraftarın gösterdiği tepkiye “haklı” diyor.

Antalya’nın Türkiye’nin tatil cenneti, turizm başkenti olması belli ki futbolcularda rehavete yol açmış. Oyuncular sezonu erken bitirip, geç açmanın peşinde.

34. haftada ligin son maçının son düdüğüne kadar Avrupa şansını kovalamak istemeyen, lig öncesi kamp dönemini geç açmak düşüncesine sahip olduğunu düşündüğüm bu oyunculara işin ciddiyetini de yönetim kurulu hatırlatmalıdır. Yaşça ilerlemiş, günümüzde hızlı oynanan futbolda ağır kalan isimlerle de teşekkür ederek yolları ayırmalıdır.

Trabzonspor’un genç oyuncularla bu sezon ortaya koyduğu futbol mücadele aldığı neticeler ortada.

Sezon başında yaşanılan sıkıntılı durumla bugünkü durumu kıyaslayıp mevcut durumdan 42 puanlı Antalyaspor’dan memnun olan, Avrupa Kupasına gidip de Osmanlıspor, Akhisarspor gibi küme düşeceğimizi ya da geçtiğimiz sezonki Konyaspor gibi küme düşmemeye oynayacağımızı düşünen, bizi bu takımlarla kıyaslayan taraftarlara da şunu söyleyeyim:

Biz ne Osmanlıspor gibi proje takımıyız ne de Akhisar gibi güzide bir ilçenin belediye destekli takımıyız.

Bizim tarihimizde Inter Toto Kupaları, UEFA Kupası müsabakaları, Türkiye Kupası finali mevcuttur. Konyaspor gibi yakın zamanda Aykut Kocaman’ın doğru düzgün planlı yönetimi ve transfer politikası ile Avrupa Kupalarında da mücadele edilebileceğinin ispatını sunan formülü biz doksanlı yılların ikinci yarısından 2000’li yıllara kadar olan süreçte gerçekleştirdik. Bunu da ayrıca hatırlatmak isterim.

Kimse haziran ayında oynanacak Avrupa Kupası müsabakasından endişe duyup lige kötü başlangıç yapılacağını endişe etmesine gerek yok. İyi bir teknik heyet ile yönetim kurulunun sağlayacağı uyum, bu sorunu her türlü çözer. Bize de bu durumda takıma destek çıkmak düşer.