Rizeli Şarkıcıdan Antalyaspor’a Telif Davası

Çaykur Rizespor maçının ardından çalınan türkü, eser sahibinin hoşuna gitmedi.

Rizeli Şarkıcıdan Antalyaspor’a Telif Davası
29 Ağustos 2021 19:12

Süper Lig’in 3. haftasında Antalyaspor’un Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup ettiği maçta karşılaşmadan sonra stadyum hoparlörlerinden Çaykur Rizespor’un maç sonunda kullandığı Rizeli Recep Yağcı’nın ‘Sana da güle güle’ adlı türküsü çalındı.

Statta çalınan türkü sebebiyle telif hakkının doğduğunu belirten Recep Yağcı, Antalyaspor Kulübü’ne dava açacağını açıkladı. Hukuki süreci başlatacağını kaydeden Yağcı, “Türkümü sahada duyduğumda taraftar ne hissettiyse ben de onu hissettim. Benim de bir tarafım var, Rize’nin çocuğuyum. Bize de bu konuda çok şikayet geldi, gereğini yapmamız gerekti. Kendi adıma, Rizeliler ve Rizespor adına gerekli hukuki süreci başlatacağımı belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Rizelileri Rizeli türküsüyle uğurlamanın ağrına gittiğini de belirten Yağcı, “Telif bildireceğiz. Rizespor’u sen nasıl Rizelinin türküsüyle yollarsın. Benim tarafı olduğum takımın veya memleketimin futbolcularını o şekilde gönderemez. Taraftarımın zoruna gitti. Rizelinin zoruna gitti. Onların ağırına giden, benim de ağrıma gider. Saklı olan haklarımı kendi tarafımda tutarak, İstanbul’da, inşallah hukuki süreci başlatacağız. Sonucu hep birlikte göreceğiz” dedi.