Ali Şafak Öztürk: “Rıza Hoca Tarih Yazdı”

A Spor’a konuşan Başkan Ali Şafak Öztürk, Rıza Çalımbay hakkında açıklamalarda bulundu …

Ali Şafak Öztürk: “Rıza Hoca Tarih Yazdı”
8 Ekim 2017 14:07

Başkan Ali Şafak Öztürk, A Spor’a yaptığı açıklamada Rıza Çalımbay’a övgüde bulundu.

Ali Şafak Öztürk, Antalyaspor’un geçtiğimiz sezon da kötü bir başlangıç yapmasına rağmen sezonu belinci sırada bitirdiğini vurgulayarak, yoğun geçen alışma sürecinin ardından yine aynı durumun gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

Rıza Çalımbay hakkında da açıklamalar yapan Öztürk, şunları söyledi:

Rıza Hoca Türkiye’de kendini kanıtlamış bir hoca. Bizim geçen sene rekor senemizdi. Antalyaspor’un en fazla puan topladığı seneydi. Rıza Çalımbay, Antalyaspor tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Fakat futbolcularımızın profili bu sene değişince onların profillerine biraz daha uygun bir hoca gerekliliği gördük. Aksiyon aldık. Rıza Hoca kötü bir hoca değildi ama ihtiyaçlarımız farklılaştı. Bu yüzden de bir değişikliğe gittik.

Samir Nasri’nin  aldığı ücrete de açıklık getiren Ali Şafak Öztürk, “Nasri’nin Antalyaspor’a gelmesi bir fırsat transferi oldu. Antalyaspor’un sınıf atlaması için de büyük bir olay bu. Aldığımız şartlarda uygun. Ayrıca oyuncu Manchester City’de kazandığının daha azını kazanıyor.” dedi.

Gündemde olan yabancı sınırına kısıtlama getirilmesi olayına de değinen Ali Şafak Öztürk, sözlerini şöyle noktaladı:

Anadolu kulüpleri genel anlamda biraz daha saygıyı hak ediyor. Bir sindirilme çabası olmaması lazım ki ligimiz için Anadolu kulüplerimizin başarısı çok önemli. Baktığınızda ligin kalitesi diye bir şey var. Ligin kalitesi yükseliyor. Yabancı limitinin azaltılması kötü bir etki yapar. Bu her zaman oynayan burdaki yerli oyuncular için bir artıdır. Doğru kafa yapısında olurlarsa, kendileride biraz daha yatırım yaparlarsa, daha hazır olurlarsa bunlar hep artıdır. O zaman ilk 11’de oynayan oyuncularınız daha hak ederek ilk 11’de oynamış oluyor. Bence burada asıl sorunu gözardı etmememiz lazım. Asıl sorunda eğitimdir, sistemdir, organizasyondur, alt yapıdır. Ayrıca bu yapılan yabancı limitinin yüksek olması, oynatabileceğiniz kadar yabancı oynatmak konusunda biraz sabırlı olmak lazım. Çünkü bunun meyvesini uzun bir süreç sonra yiyeceğiz. Hata varsa bizim kendi içimizde bence. Kafa yapımımıza, sistemimize bakmamız lazım. Çünkü daha esnek yabancı kuralı olan ülkeler sizin milli takımınızdan daha başarılı oluyorlar.