Rezalet

Nereden başlasam bilemiyorum. Passolig mi yoksa hakemler mi? Bu iş bu sezon da olmayacak herhalde …

Rezalet
23 Ağustos 2016 09:22

Nereden başlasam bilemiyorum. Passolig mi yoksa hakemler mi? Bu iş bu sezon da olmayacak herhalde.

Maç öncesine gidelim, herkes yeni sezonu sabırsızlıkla beklerken yönetim açılışa özel herkes gelebilsin diye gayet de uygun bilet fiyatı belirlemiş. Biletler satışa çıktıktan sonra Antalya Arena’nın altındaki Passolig gişesinin önü kalabalıklaşmaya başladı. Kombine almamış olanlar uygun fiyatları görünce değerlendirmek istiyor haliyle. Passolig uygulamasında üçüncü seneye girilirken halen daha ”internet yok” veya ”sistem yok” şeklinde cevaplar verilip insanlar mağdur ediliyor. Sözde Passolig sistemi maçlara daha güvenli ve daha kolay giriş yapabilmek için çıkarılmıştı. Bu kocaman bir yalan. Antalya’da yaz güneşinin altında gişenin önünde kimsenin kimseyi bekletmek gibi bir hakkı yoktur ama bu Passolig sistemi geldiğinden beri değişmedi ve uzunca bir süre de değişeceğe benzemiyor. Rezaletin birinci perdesi bu.

Her şeye rağmen stada gelenler güzel ve keyifli bir futbol akşamı beklerken bu sefer de Alper Ulusoy engeli çıktı. Sezonu Avrupa Ligi Ön Eleme maçları oynadığı için erken açan Osmanlıspor, bizden daha hazır bir görüntü çiziyordu kağıt üzerinde. Şahsen ben de sahada ne yapacağımızı merakla bekliyordum.

Pazar akşamı güzel başlamışken 36. dakikada Alper Ulusoy’dan ilk önemli hata geldi. Lig TV pierosuyla 28 cm ofsayt olduğu kanıtlanan pozisyonda Webo, Fornezzi’nin müdahalesi ile yerde kaldı ve Fornezzi kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Alper Ulusoy bununla da yetinmedi; maç sonuna kadar verdiği kararlar ile hepimizi çıldırttı. Bir de Diego’nun içinde bulunduğu bir pozisyonda neye karar verdiği belli olmayan Alper Ulusoy kararını Osmanlıspor’dan yana kullandı ve bu kararla her şey çığrından çıkmıştı. O düdükten sonra kullanılan serbest atışta oyunun devam ettiği sırada hocamız Jose Morais sahaya kadar girdi ve o hareketinden sonra Morais de tribünlere gönderildi. Alper Ulusoy sanki bir tetikçi gibiydi. Ne yaptıysa olmadı, başaramadı bizi mağlup etmeyi. Bu sezon bu hakemlerle bitmeyecek gibi duruyor. Rezaletin ikinci perdesi ise buydu.

Pazar akşamının bizi tek mutlu eden yanı ise uzatmalarla beraber yaklaşık yetmiş dakika on kişi oynayan takımımızın aslanlar gibi mücadele etmesi, hatta pozisyona bile girmesiydi. Hepsini teker teker tebrik ediyorum.

Bir konuya daha değinmek istiyorum. Eto’o’dan sonra bu sefer Serdar Özkan’la alakalı sıkıntılar başladı. Aldığımız bir habere göre Serdar Özkan’ın bu takımda düşünülmediği, hocanın mı yoksa yönetimin mi kararın içeriğini tam bilemediğim bir durum var. Serdar Özkan geçtiğimiz sezona damga vuran bir oyuncudur. Sıkıntı her neyse çözülmeli ve Serdar Özkan takıma dönmelidir.