Rakiplerimizi Tanıyalım

Millî Takımımız, EURO 2016’da İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile birlikte D Grubu’nda yer aldı …

Rakiplerimizi Tanıyalım
10 Haziran 2016 13:01

Millî Takımımızın tarihinde dördüncü kez mücadele edeceği Avrupa Şampiyonası Finalleri olan EURO 2016’nın kuraları 2015’in Aralık ayında çekildi. Millî Takımımız, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile birlikte D Grubu’nda yer aldı.

Millîlerimiz, D Grubu’ndaki ilk maçını Hırvatistan ile 12 Haziran Pazar günü saat 16.00’da başkent Paris’teki Parc Des Princes Stadı’nda oynayacak. İkinci maçında 17 Haziran Cuma günü saat 22.00’de Nice’de son şampiyon İspanya’nın karşısına çıkacak ay-yıldızlılar, gruptaki son müsabakasında ise 21 Haziran Salı günü Çek Cunhuriyeti’ne karşı oynayacak.


ÇEK CUMHURİYETİ:  Türkiye ile Çek Cumhuriyeti, Fransa yolunda eleme aşamasında da aynı grupta yer alıyordu. EURO 2016 eleme grubunda Türkiye, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile birlikte A grubunda bulunan Çek Cumhuriyeti 10 maçta 7 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Çek Cumhuriyeti, topladığı 22 puanla grubu lider tamamlamıştı. Çek Cumhuriyeti, oynadığı karşılaşmalarda 19 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı yer aldığı 5 şampiyonada en büyük başarısını 1996 yılında final oynayarak elde etti. 2004’te yarı final, 2012’de çeyrek final oynayan Çek Cumhuriyeti, 2000 ve 2008’de grup aşamasında elendi. Çek Cumhuriyeti, EURO 2008’de de Türkiye ile aynı grupta yer almıştı. Grubun son maçında Türkiye önünde son dakikalara 2-0 önde giren Çek Cumhuriyeti, son dakikalarda yediği gollerle maçı 3-2 kaybetmişti. Çek Cumhuriyeti bu sonuçla grup aşamasında elenmişti.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı’nda Türkiye’de yakından tanıdığımız isimler yer alıyor. Bursaspor’da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa forması giyen David Pavelka da kadroda yer alıyor. Arsenal’in tecrübeli kalecisi Petr Cech, Werder Bremen’de oynayan savunmacı Theodor Gebre Selassie, Bordeaux forması giyen Jaroslav Plasil ile Arsenal’li Tomas Rosicky ön plana çıkan diğer isimler olarak dikkati çekiyor. Bir dönem sıkça Beşiktaş ile adı anılan başarılı sağ bek Pavel Kaderabek de kadroda yer aldı.

23 Kişilik Takım Kadrosu: Petr Cech (Arsenal), Tomas Koubek (Slovan Liberec), Tomas Vaclik (Basel), Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Sparta Prag), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel), Vladimir Darida (Hertha Berlin), Borek Dockal, Ladislav Krejci, Josef Sural (Sparta Prag), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), David Pavelka (Kasımpaşa), Jaroslav Plasil(Bordeaux), Tomas Rosicky (Arsenal), Jiri Skalak (Brighton & Hove Albion), David Lafata, (Sparta Prag), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prag).

*****************************************************************************************************************************************

HIRVATİSTAN: Hırvatistan elemelerde İtalya, Norveç, Bulgaristan, Azerbaycan ve Malta ile H Grubu’nda yer aldı. Hırvat teknik adam Ante Cacic’in çalıştırdığı Hırvatistan grupta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Hırvatlar, topladıkları 20 puanla lider İtalya’nın ardından ikinci sırada yer aldı ve EURO 2016’ya katılım hakkı kazandı. Hırvatlar, eleme grubundaki 10 maçta yalnızca 5 gol yiyerek, grubunda en az gol yiyen takım olmuştu.

Hırvatistan’ın en güçlü olduğu pozisyon ise orta alanın ortası. Real Madrid’de forma giyen Luka Modric ve Mateo Kovacic ile Barcelona’da oynayan Ivan Rakitic, Hırvatistan orta sahasının güçlü isimlerini oluşturuyor.

Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk ekibinde forma giyen deneyimli sağ bek Darijo Srna, İtalya’nın Inter takımında oynayan Marcelo Brozovic, Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova’da bulunan Vedran Corluka da Hırvatistan’ın ön plana çıkan futbolcuları arasında yer alıyor.

Hırvatistan Milli Takımı, daha önce 4 kez Avrupa Şampiyonası’na katıldı. 1996 yılında çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Hırvatlar, 2004 yılında grup aşamasına turnuvaya veda etti. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda dramatik bir şekilde çeyrek finalde Türkiye’ye elenen Hırvatlar, 2012’de de grup aşamasında elendi.

23 Kişilik Takım Kadrosu: Danijel Subasic (Monaco), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Ivan Vargic (Rijeka), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk), Vedran Corluka (Lokomotiv Moskova), Domagoj Vida (Dinamo Kiev), Ivan Strinic (Napoli), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Sime Vrsaljko (Sassuolo), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Luka Modric (Real Madrid), Ivan Rakitic (Barcelona), Ivan Perisic (Inter), Mateo Kovacic (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Dinamo Zagreb), Ante Coric (Dinamo Zagreb), Mario Mandzukic (Juventus), Nikola Kalinic (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Duje Cop (Malaga).

*****************************************************************************************************************************************

İSPANYA: İspanya, elemelerde C grubunda Ukrayna, Slovakya, Belarus, Lüksemburg ve Makedonya ile mücadele etti. Elemelerde oynadığı 10 maçta 9 galibiyet 1 mağlubiyet alan İspanya, 27 puanla grubu lider olarak tamamladı.

İspanya’nın teknik adamlığını bir dönem Beşiktaş’ı da çalıştıran Vicente del Bosque yapıyor. 2008 ve 2012 Avrupa şampiyonalarını mutlu sonla noktalayan İspanya, Fransa’da şampiyonluk unvanını üst üste 3. kez korumak için mücadele edecek.

İspanya Milli Takımı’nın kadrosunda Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Athletic Bilbao gibi İspanyol temsilcilerinin yanı sıra İngiliz ekipleri Chelsea, Manchester United, Manchester City’den futbolcular da bulunuyor.

İspanya, Avrupa Şampiyonası finallerinde 10. kez boy gösterecek. Turnuva tarihinde 1964, 2008 ve 2012’de şampiyonluğa ulaşan İspanya, bir kez de ikinci oldu. İspanya, iki kez çeyrek final oynarken 3 kez de grupta elendi.

23 Kişilik Takım Kadrosu: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla), Marc Bartra (Barcelona), Juanfran Torres (Atletico Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Gerard Pique (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Hector Bellerin (Arsenal), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Sergio Busquets (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Thiago Alcantara (Bayern Münih), Koke (Atletico Madrid), Bruno Soriano (Villarreal), Pedro Rodriguez (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Nolito (Celta Vigo), Lucas Vazquez (Real Madrid).

KAYNAK: Ajanshaber.com