Puanlar Hocaya

Fahrettin Kayan yazdı…

Puanlar Hocaya
24 Ağustos 2021 08:24

Maalesef geçen sezon sonu söylediklerimize ligin ilk haftasında kaldığımız yerden devam etmek zorunda kaldık. Ne değişti derseniz, ilk maçın en iyisi olan ve kadroya neden alınmadığını bilemediğimiz Mukairu, 21 kişilik kadroya alınmadı. Bunun harici değişen hiçbir şey olmadı.

Geçen sezon savunma yaparak kazandığımız ya da puan aldığımız maçlarda hızlı ve akıllı hücumlar gerçekleştirebiliyorduk. Artık neredeyse hiç hücuma çıkamıyoruz. Yakaladığımız tek tük pozisyonları da bitirebilecek formda oyuncumuz yok.

Forvetimiz Haji’yi çok eleştiriyoruz ama adama hangi pozisyonu yaratabildik ki? Dağlara taşlara kaçırsa neyse… Forvetimizi iki haftada net bir pozisyona sokamadıysak sistem de oyun da her şey eleştirilir.

Yapılan bu kadar transferle yükselen kadro kalitemize rağmen, oyun kalitemiz sürekli düşüyor. Kafalarda devamlı 6-3-1 ile kapanma düşüncesi varken bu düşünce takımı geriye doğru itiyor. Geçen haftanın en iyilerinden Ghacha da bu hafta ortalarda olmayınca takım iyice kilitlendi.

Geçen hafta yaptığım eleştirileri ilk haftadan yapılır mı diyenlere soruyorum, 2. hafta sonundaki gidişatı beğeniyor musunuz? Oynanan oyun içinize siniyor mu?

Takımı toparlayacak ve oyun kalitesini yükseltecek tek kişi, Ersun Yanal‘dır. Ama hocanın ilk geldiği günlerdeki heyecanı ve hevesi yok. Geçen sezon takım kötüydü tamam ama bu sene hangi transferi istediyse yapıldı. Kimi istemediğini belirttiysen alınmadı. Transfer komitesi Aytaç Altay ile koordineli bir şekilde bu kadroyu kurmadınız mı? Neden mutsuzsunuz? Neden heyecanınız yok? Son dakika ofsayt vardı ya da yoktu tamam ama bir itiraz edin, sesiniz çıksın! Kulübede oturmuş kararı bekliyorsunuz. Takımın lideri sensin hocam. Enerjinin de mücadelenin de bütün kaynağı sensin.

Ligin ilk haftasında elimizdeki maçı verdik. İkinci haftasında beraberliğe razı oyunumuzla yine puanı verdik. İki haftada 5 puan hocaya yazar ama biz hala bir puandayız.

Transfer şart ama öncelikle kendi içimizdeki gücü ve güveni ortaya çıkarmamız gerekiyor. Yoksa hangi mevkiye transfer yaparsak yapalım, yine boş görünüyor.