Antalyaspor Söyle Bakalım Pasaportları Hazırlayalım mı

TFF ve MHK’ye rağmen adalet Antalyaspor Avrupa’ya gidecek diyor. Pasaportları hazırlayın …

Antalyaspor Söyle Bakalım Pasaportları Hazırlayalım mı
17 Mayıs 2017 08:29

Fenerbahçe takımını öyle bir zamanda yakaladık ki galip gelemesek ayıp olurdu. Akılları kupa maçında olan Fenerbahçeli futbolcular neredeyse sahada yok gibiydiler. Bir nebze de buna Antalyaspor’un oyun planı sebep oldu.

Maçta öne çıkan istatistikler şu şekildeydi:

* Diego Angelo girdiği 11 ikili mücadelenin 7’sini kazanıp 3 top çaldı.  atağı kesti ve 44 başarılı pas yaparak griden oyun kurdu.
* Antalyaspor orta sahasında girdiği 10 ikili mücadelenin 7’sini kazanan Sandro ve 9’unu kazanan Charles oldukça etkili oldu.
* Samuel Eto’o 37 isabetli pas ile Antalyaspor’Un en çok isabetli pas yapan oyuncusu oldu.

Antalyaspor, Fenerbahçe karşısında farkı kaçırdı da diyebiliriz. 1-0 olsa da galip gelmemizin ardından Adana’nın turuncu takımı Adanaspor’un rakibimiz Trabzonspor ile berabere kalması ile aldığımız 3 puanın değeri 6 puana çıktı. Trabzonspor ile aynı uana geldik ve fikstür avantajı bizde. Kalan üç haftada iki galibiyet bir beraberlik bizi ligde 5. yapacaktır. Ve ardından Başakşehir ya da Fenerbahçe’nin kupayı almasını beklemeye başlayacağız. Eğer kupayı bu iki takımdan birisi alırsa Rıza Çalımbay Hoca, Antalyaspor ve Türk tarihine geçecektir. Lig sonuncusu olarak aldığı takımı Avrupa Kupası’na taşımak her babayiğidin harcı değil.

Rıza Hoca’dan bahsetmişken kendisi ilk kez Avrupa Kupası’ndan bahsetti. Hocamıza bu yakışır. Antalyasporumuz Avrupa Kupaları’na gidemese de bu taraftar Rıza Hocamızı omuzlarda taşır. Sen bu taraftarların duygularının tercümanısın hocam.

Bir ögü de Başkanımız Ali Şafak Öztürk Beye…

Kimliğinde Antalyalı yazmıyor belki ama bi Antalyalı gibi bu şehre hizmet etmeye, Antalyaspor’u çocuğu gibi babası gibi annesi gibi görmeye başladı. Futbol aşığı olan başkanımızla inşallah İstanbul, Trabzon ve Bursa’dan sonra şampiyonluk yaşayan dördüncü şehir olacağımıza inanıyorum. İlerleyen haftalarda yeter ki Antalya şehri başkanımızı küstürmesin.

Başkanımızın pilot takım uygulaması için birisi 2. Lig, birisi 3. Lig’den iki takımla görüşme halinde olduğu duyumları kulağımıza geliyor. Antalyaspor için çok geç kalan bu uygulamayı Ali Şafak Bey geldiği ilk yılında hayata geçirirse Antalyaspor altyapısındaki ve transfer ettiği gelişime müsait gençlerin gelişimi için çok gerekli bir proje olacaktır. Görüşülen iki takımla anlaşılırsa çok güzel bir adım olacak.

Antalyaspor yönetiminden bir isteğim var. Gelecek yıl stadyumdaki bir bölümün aile ve çocuk tribünü yapılması ile ilçe belediyeleriyle irtibata geçip Gazipaşa’dan, Akseki’den, Korkuteli’ye, Elmalı’ya dek ilçelerden taraftarların Antalyaspor maçlarına gelmesine ön ayak olunmasını istiyorum. Bu konuda 07 Gençlik grubu olarak üzerimize ne düşüyorsa her daim hazırız.

Son sözüm… TFF ve MHK’ye rağmen adalet “Antalyaspor Avrupa’ya gidecek” diyor. Pasaportları hazırlayın.