Öztürk’ten Eto’o ve Transfer Açıklaması

Başkan Ali Şafak Öztürk, Eto’o ve transfer konularına dair açıklamalarda bulundu …

Öztürk’ten Eto’o ve Transfer Açıklaması
14 Eylül 2016 20:08

Başkan Ali Şafak Öztürk, Lig TV’de konuk olduğu programda Eto’o ve transfer konularına dair açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği zamandaki Ronaldinho ve çok konuşulan Emre Mor’un kiralanmasına dair açıklamalarda bulunan Öztürk, şunları söyledi:

Ronaldinho, önceki yönetimin görüştüğü bir oyuncu. Bizim politikamıza uyan bir oyuncu değil. Baktığınızda zaten yaş olarak belli tecrübeye gelmiş ve yıldız konumundaki bir oyuncu. Bizde Eto’o var, kendisi takım kaptanı ve örnek bir oyuncu. Takımda iki üç yıldız isim olmaya başlayınca takım içi dengeler bozulabiliyor. Yıldız futbolcuyu kendimiz yaratmalıyız. Yıldız oyuncu derken bizim için önemli olan ortaya koyduğu sonuç ve Antalyaspor olarak aldığımız geri kazanım önemlidir. Doğru transferler bu açından çok önemli.

Emre Mor ise göreve geldiğim ikinci gün iletişime geçtiğim bir oyuncuydu. Tam oturmamış, kendini kanıtlamak istiyor. Zaten kiralanmasına dair bazı şeyler de çıktı ortaya ve ben de rahat rahat çıkıp açıklayabildim. Çok zor bir şeyi denedik, kiralamak için ciddi girişimlerde bulunduk. Bizim dışımızda Atletico Madrid ve Ajax gibi kulüpler de istedi. Fakat Dortmund hiçbir kulübe oyuncuyu kiralamak istemedi.

Eto’o’nun ise kariyeri bellidir. Fakat göreve geldiğimde de söylediğim gibi her futbolcu doğru fiyatlara, doğru imkanlarda ve iyi bir teklif geldiği zaman satılabilir. Eto’o bizim için çok önemli bir oyuncu, kendisinin de kariyeri bellidir. Benim de en beğendiğim iki forvetten birisidir; biri Eto’o diğeri Brezilyalı Ronaldo. Takımınızda böyle bir oyuncu var, takımda tutmak istiyorsunuz. Ancak iyi bir teklif gelirse düşünülür ve menfaatler bunu gerektirirse yolları ayırırsınız. Mali kriz vardı, transfer döneminde bir de Eto’o krizi çıktı. Konuşmasam taraftar tepki gösteriyor, konuşsam hep konuşuyor diyorlar. Biz de transfer olasılığını en iyi şekilde anlamak istedik. Doğru bir teklifle bu işin olabileceğini, teklif dışında gelen girişimlere kapalı olduğumuzu belirttik. Ben gene de pozitif düşünüyorum. Oyuncunun önemi daha fazla ortaya çıktı. Eto’O değişik bir oyuncu. Yarın bir gün Çin’den enteresan bir teklif gelebilir ve düşünebiliriz. Fakat bizim öncelikli hedefimiz Antalya’ya ve bu takıma katabileceği şeyleri düşünerek Eto’o’yu takımda tutmak.