Öztürk, CNN Türk’te Antalyaspor’u Anlattı

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, futboldan turizme birçok önemli konuyu Hafta Sonu’nda değerlendirdi.

Öztürk, CNN Türk’te Antalyaspor’u Anlattı
27 Temmuz 2019 16:26

Ali Şafak Öztürk, bugün CNN Türk’te yayınlanan Hafta Sonu isimli programda Hakan Çelik’in konuğu oldu.

Sporun ülke tanıtımındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu söyleyen ve Antalyaspor’daki ilk döneminin 2016 yılında başladığını ve başkanlığa geldiğinde 32 yaşında olduğunu vurgulayan Ali Şafak Öztürk,  “Barcelona’yı Barcelona yapan en önemli etken, Barcelona kulübüdür. Hiç bilmediğiniz, dünya haritasında duymadığınız şehirleri spordan ötürü duyabilirsiniz. Ukrayna’daki Donetsk şehri Shaktar Donetsk takımından, Rusya’daki Kazan şehri Rubin Kazan sayesinde duyulmuştur. Baktığınızda Antalya bilinirlik adına belirli bir yerde ama özellikle Güney Avrupa’da hala bilinirliği belirli seviyelerde, onları aşamadık. Antalya’yı öne çıkarmak adına başlamış bir serüvenimiz var.” dedi.

Ciddi mali sıkıntılar olmasına rağmen Samir Nasri, Jeremy Menez, Samuel Eto’o transferlerinin yapıldığını fakat hem iç etkenlerden ötürü hem de mali gelir beklentisinin olmamasıyla bu transferlerden iyi bir netice alınamadığını söyleyen Başkan Öztürk, gelirlerin kendilerinin öngördüğü şekilde görevi bıraktığını, ihtiyaç olduğu için geri döndüğünü dile getirdi.

İkinci döneminde daha farklı bir şapkayla gençlere yatırım yapacaklarını, ayrıca uzun dönemde Antalyaspor’u Avrupa’da oynayabilen bir takım haline getirmek istediklerini aktaran Ali Şafak Öztürk, “Altyapı artık tüm Türkiye adına çok önemli bir yol haritası oldu. Baktığınızda genç oyunculara yapılan yatırımların hem alabileceğiniz bonservisler hem de daha düşük maaş skalası sebebiyle çok büyük bir artısı var. Bizim izleyeceğimiz yol budur ama biz Rusya’dan da Brezilya’dan da çocukları getirerek bunu biraz daha uluslararası bir seviyede yapmak istiyoruz.” diye konuştu. 

Antalyaspor’un transfer stratejisine de değinen Öztürk, “Özellikle Anadolu kulüpleri adına Türk futbolu flaş transferleri kaldırabilecek düzeyde değil. Gelirlerde ciddi şekilde düşüş, ilgide biraz daha azalma var. Şu an doğru bir dönem değil fakat ilerleyen dönemlerde neden olmasın?” ifadelerini kullandı.