Öztürk Adaylığını Açıkladı

Antalyaspor başkanlığı için adı geçen Şafak Öztürk, başkan adaylığını resmen açıkladı …

Öztürk Adaylığını Açıkladı
6 Haziran 2016 13:33

Antalyaspor başkanlığı için adı geçen Şafak Öztürk, başkan adaylığını resmen açıkladı.

30 Haziran’da yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da başkan adaylığını açıklayan Ali Şafak Öztürk, Hasan Subaşı Tesislerinde Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafiz Tanır ve Antalyaspor Vakıf Başkanı Dündar Uluğkay ile bir görüşme yaptı.

Ailesinin OPET gibi bir devin başında olduğunu söyleyen Öztürk, Antalya’da geniş bir yatırımlarının olduğunu belirtti ve “Küçüklüğümde bir istasyonumuz vardı. Şu anda Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi OPET. 1300’ün üstünde istasyonumuz var. 32 yaşındayım. 15 yaşına kadar eğitimimi Antalya’da sürdürdüm. Ardından 15 sene İngiltere’de eğitimime devam ettim. Kendi işimi kurdum. Regnum’u inşaat şirketi olarak İngiltere’de kurdum. Sporla ilgili internet şirketi kurdum. Futbol ve istatistik sitesiydi. Yaptığımız iş yeni bir oluşumdu. En büyük yatırımımız Regnum Carya, yanında bir otel daha aldık. İki tane golf kulübümüz var. Son 2.5 yıldır Antalya’da yaşıyorum. İngiltere’de de yatırımlar devam ediyor. Genel anlamda ailecek Türkiye’de iyi bir ismimiz var. Çalışkanız ve yaptığımız işi en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Bir süreden beri bize bazı istekler geliyordu. Antalya’yı seven ve Antalyaspor’u sevenler tarafından bazı istekler geliyordu. Bir süre düşündükten sonra olumlu cevap vermeye karar verdim. Antalyaspor Kulübü Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum.” diyerek başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Aile felsefesini yaptıklarını işlerle de kanıtladıklarını belirten Öztürk, “Regnum Otel, G20 Zirvesi’nin yapıldığı ana oteldir. Biz her zaman daha iyisini yapmaya çalışırız, geliştirmeye çalışırız. Ben de bu anlamda Antalyaspor’a bu aile felsefemizi, koyabilmek ve bu başarıları görebilmek için böyle şeylere atılıyorum. Ben bizim potansiyelimize, yapabileceklerimize inanıyorum. Futbol bilgimden dolayı, genç olmamın verdiği enerji, bakış açımız vizyonumuzdan dolayı çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Çok iyi yerlere gidebilir bu kulüp. Bakıldığı zaman köy kulüpleri Avrupa’da çeşitli başarılar yakalıyorlar. Turizmin başkentlerinden birisi Antalya. Avrupa’da üçüncüydü son zamanda düştü. Londra, Paris ve Antalya. Bu kadar insan gelirken, potansiyel varken büyük hedefler olmalıdır. Büyük hedeflere doğru altyapı ve doğru düşünce altyapısıyla gitmek lazım. Planlamak lazım, kesinlikle imkansız değil” dedi.

Öte yandan oyuncu tarama ekibine ciddi yatırımlar yapılacağını kaydeden Öztürk, kazanılan bir maçla bile bu ekibin giderlerinin karşılanabileceğinin altını çizdi.

Öztürk, ayrıca en büyük tepki çeken unsurların başında gelen sosyal medyanın ve web sitesinin aktif olarak kullanılacağını ve bu noktada da taraftarların görüşünün alınacağını belirtti.

Sponsorluk iddialarını da yalanlayan Öztürk, kendilerinin öyle bir tasarrufu olmadığını ve Antalyaspor için en iyi sonuç neyse onu değerlendireceklerini, kırmızı beyazlı ekibin markasına değer katan neyse o firmalarla çalışacaklarını söyledi.