Önce 20’lik Sonra 35’lik İyidir

Levent Sağlam yazdı…

Önce 20’lik Sonra 35’lik İyidir
15 Eylül 2020 08:58

Pandemiydi, oynanırdı, oynanmazdı, kulüplerin harcama limitleri derken Süper Lig’e 11 Eylül 2020 Cuma günü start verildi.

Bundan sonra neler olur, pandemi süreci hayatımızı nasıl etkiler, bilemeyiz. Ama tek bir gerçek var. O da öyle ya da böyle hayatın devam ettiğidir.

Kendi özelimize yani Antalyaspor özeline baktığımız zaman ise bu süreci iyi yönetmek adına, maliyetlerimizi göz önünde bulundurmamız gerekiyordu. Zira bonservisi elinde olan futbolcu alıp bonservis ücreti ödememek, hem maliyeti düşürmek hem de transfer limiti harcamalarını açmak adına önemliydi. Zaten şu anda bütün kulüpler aynı yöntemi uygulamaktadır. Fakat bu süreçte giden oyuncuların yerine aldığınız oyuncular da önemlidir. Yani aldığınız oyuncular farklı mevkilerde de oynayabilen oyuncular olmalıdır. Giden oyuncular farklı meziyette olup gelenler ise gidenlerle aynı meziyette olmazsa sıkıntı yaşanır. Burada elbette takım dengesi de önemli.

Antalyaspor, bugün bir önceki sezonu ilk 11 anlamında nasıl tamamladıysa kaldığı yerden devam etti. Yani son 5-6 maçtır sahaya çıktığı aynı kadroyu korudu. Bunda da doğru karar verdi. Zira birbirini tanıyan, birlikte oynamaya alışmış futbolcularla oyuna başlamanın yanında daha sonra yeni transferlerle de katkı sağlamak önemliydi. Başarılı bir sistemle istediği sonucu da almasını bildi. Yalnız burada bir sıkıntı da göze batıyor. Antalyaspor genel anlamda topu rakibe teslim eder. Sonra da önde basar, ilk golü atınca da geriye çekilir sonuca gider. Fakat kendisi ile aynı bütçeye sahip takımlarla iç sahada karşı oynadığı bu taktiğin Antalyaspor’u zorladığını da görmekteyiz. Bunu da çözmek gerekir.

Antalyaspor’un tabi ki eksikleri var. Takımın omurgasını oluşturan mevkilere takviye şart. İki stoper, bir merkez orta saha veya ön libero alınmalıdır. Ama benim eksik gördüğüm en önemli mevki, stoperdir. Zira lig uzun bir maraton olacak. Kupayı da katarsak en az 41 maç oynayacağız.

Maçın özelinde dikkatimi çeken bir diğer husus ise Jahovic’in pas alamaması, beslenememesidir. Bunun da ilerleyen günlerde çözüme ulaşacağını umut ediyorum. Zira her takım ligin başlarında aynı sorunları yaşar. Bunun sebebi, giden ve gelenlerin uyum sürecidir. Bir diğer sebebi ise sezon öncesi yapılan kondisyon yüklemesidir. Yani kasların dinlenmesi ve telafi etme sürecidir.

“ÖNCE YİRMİLİK GELSİN”

Ekonomi dilinde cari açığın anlamı zarardır. Bunun önüne kaliteyi üreterek geçebilirsiniz. Yani cari açığı üreterek kapatabilirsiniz. Bunun için de altyapıdan futbolcu yetiştirmeli, o futbolcuyu oynatmalı ve satabilmelisinizdir. Bu gece benim yirmiliğim, Bünyamin Balcı. Genç, temiz, takımına katkı koyan Bünyamin… İlk golü atan Bünyamin… Bunun yanında da Doğukan, Kocaelispor’dan alınan Gökdeniz ve Almanya 3. Ligi’nden gelen Nazım vardır.

SONRA DA OTUZ BEŞLİK İYİDİR”

İşte size bir de bu gençlere örnek olacak, futbolu bıraktığı zaman bünyeniz de hem teknik hem de mental anlamda yardımcı olacak, ikinci golü atan Hakan lazım. Bu gecenin kilit adamlarından birisi de 35 yaşındaki Hakan Özmert’tir.

Süper Lig’e galibiyetle ve 3 puanla başlamak güzeldi. Darısı önümüzdeki haftalara.